AVE Bihor este operatorul de salubritate care colectează deşeurile din patru zone ale judeţului Bihor. Pe lângă această activitate, însă, facem mereu diferite acţiuni de conştientizare şi educare continuă a noilor generaţii, în colaborare cu şcolile şi grădiniţele care se află în zonele noastre de operare.

Săptămâna trecută, elevii Liceului Petőfi Sándor din Săcueni au vizitat amplasamentul din Marghita, unde se află staţia de sortare şi transfer AVE Bihor. Angajaţii AVE le-au prezentat staţia elevilor şi profesorilor şi au făcut un tur al amplasamentului împreună cu aceştia.

Elevii au văzut ce se întâmplă cu deşeurile colectate separat la ei în gospodărie, cum ajung ele în staţiile de sortare sau de transfer şi cum se sortează deşeurile reciclabile colectate separat.

Deoarece ştim că practica este mama învăţăturii, am provocat elevii la un joc interactiv, care le-a dezvoltat abilităţile de separare a deşeurilor, înainte ca acestea să fie aruncate în pubelele corespunzătoare. Scopul este crearea unor automatisme care să le facă viaţa mai uşoară în propria gospodărie.

Sperăm ca aceste acţiuni să fie un pas înainte pentru viitorul colectării separate a deşeurilor în judeţul Bihor. Ne dorim cât mai multe acţiuni de genul acesta, pentru că numai împreună putem schimba şi educa noile generaţii.

Scopul nostru este să educăm, să transmitem că protecţia mediului şi menţinerea acestuia curat şi îngrijit reprezintă o responsabilitate a tuturor. Educaţia începe în familie, iar "Schimbarea începe cu noi".

AVE BIHOR

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!