AVE Bihor este în slujba a peste 200.000 de clienţi în cele patru zone din judeţul Bihor. Sunt peste 67.000 de gospodării pe care le vizităm de mai multe ori pe săptămână, pentru a le asigura un serviciu care ne aduce, în sfârşit, aproape de lumea civilizată. Fiecare client este important, iar scopul nostru este ca, la finalul lunii, colaborarea să fie una armonioasă.

Secretul unor facturi mici

AVE Bihor oferă o unealtă foarte puternică, cu care puteţi controla direct valoarea facturii primite de la noi.  Ea se numeşte colectarea separată corectă, pe fracţii, laolaltă cu diminuarea deşeurilor reziduale. Dacă nu v-aţi convins încă de eficienţa acestei strategii, poate un exemplu concret, dublat de cifre, o va face.

Caz-şcoală în Cherechiu

V-o prezentăm pe Ildikó, locuitoare a comunei Cherechiu, în care din 800 de gospodării, peste 98% au contract de salubritate cu AVE Bihor. Doamna Ildikó a înţeles de mult că poate influenţa direct valoarea facturii primite de la noi şi nu a stat cu mâinile în sân.

Deşeurile bio sunt adunate pe un câmp din faţa casei, având în vedere că locuitorii de la ţară sunt sfătuiţi să îşi facă propriul compost, pe care să-l poată folosi în agricultură. Mare parte din deşeurile alimentare sunt astfel rezolvate şi nu ajung în pubela de rezidual, care ar atrage o cheltuială mai mare la salubritate.

Urmează instrucţiunile

Toate cartoanele, sticlele, hârtia, plasticul şi celelalte deşeuri reciclabile sunt atent aşezate în sacii corespunzători. "Sunt foarte uşor de folosit, îţi şi arată ce poţi pune în ei, ceea ce poate fi de mare ajutor, mai ales că sunt persoane mai în vârstă sau fără carte, care nu ştiu citi. Nu trebuie decât să urmezi instrucţiunile", spune Ildikó.

Duşmanul nr. 1 al oricărei gospodării din punct de vedere al salubrităţii este deşeul rezidual. Cu cât cantitatea de deşeu din pubela neagră e mai mică, cu atât va scădea şi factura. Iar Ildikó ştie asta, aşa că se străduieşte să producă cât mai puţin. "AVE Bihor nu ne taxează pentru deşeurile reciclabile, costul e zero. Plătim doar pentru deşeul rezidual, aşa că încercăm să îl limităm la minimum", spune Ildikó.

Factură lunară de 22 lei

Rezultatul: gospodăria lui Ildikó primeşte lunar o factură de 22 lei la salubritate. Ceea ce, pentru un astfel de serviciu în patru fracţii, nu ar trebui să reprezinte o povară.

Asta ne dorim de altfel şi noi, pentru că, în final, un client mulţumit ne face şi nouă viaţa mai frumoasă.

Suntem parteneri într-un demers unic în România pentru că, ştiţi bine, schimbarea începe cu noi!

AVE BIHOR

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!