Anul 2022 a fost pentru AVE Bihor unul de conştientizare şi educare a noilor generaţii. Am investit multă muncă şi energie pentru a ajunge în cât mai multe şcoli din cele 62 de UAT-uri pe care le deservim. Azi, culegem roadele acestei munci.

Liceul tehnologic nr. 1 Salonta, un exemplu de urmat

Suntem mândri de elevii Liceului Tehnologic nr. 1 din Salonta, profilul Agricultură / Horticultură, care au înţeles importanţa compostării la sursă a biodeşeurilor generate chiar la ei în şcoală.

Colegii noştri au purtat o campanie de conştientizare în această şcoală şi le-au vorbit elevilor despre biodeşeuri şi cum le pot composta chiar în propria gospodărie. Apoi, AVE Bihor a împărţit biocompostoare în liceu, iar profesorii au promis că vor face un experiment împreună cu elevii: producerea compostului în şcoală.

Din luna septembrie, elevii au început să strângă biodeşeurile din clase şi să le pună în biocompostoarele din curtea şcolii. Acestea au fost monitorizate permanent, iar, în doar patru luni, elevii şi profesorii au reuşit să producă un compost plin de nutrienţi. Când biocompostoarele vor fi pline şi vor avea compostul pregătit, acesta va fi folosit de către elevii liceului ca îngrăşământ natural de pus în solarii sau la rădăcina pomilor fructiferi.

Ţinem să îi felicităm pe elevii Liceului Tehnologic din Salonta pentru acest experiment reuşit.

Campaniile AVE Bihor continuă şi în 2023

Campaniile de conştientizare rămân o prioritate pentru noi şi anul acesta. Vom fi prezenţi în şcolile din cele 62 de localităţi unde colectăm deşeurile, pentru că dorim să insuflăm noi valori şi obiceiuri sănătoase tinerelor generaţii.

Un mediu curat şi sustenabil rămâne deviza noastră principală deoarece "Schimbarea începe cu noi!".

AVE Bihor

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!