A fost un an intens pentru firma de salubritate AVE Bihor, care a reuşit la finalul lui 2022 să atingă o nouă bornă importantă: 67.456 de gospodării deservite de angajaţii noştri în cele patru zone ale judeţului în care asigurăm acest serviciu. Dacă înmulţim acest număr cu 2,9 (media locuitorilor într-o gospodărie), rezultă că în acest moment aproape 200.000 de bihoreni sunt partenerii noştri în acest demers de a reduce cantitatea de deşeuri reziduale şi a creşte cifrele de colectare separată.

Suntem prezenţi în 62 de oraşe şi comune din Bihor, în care asigurăm colectarea în patru sau cinci fracţii. Demersul nostru a fost şi este în continuare extrem de ambiţios, pentru că îşi propune să aducă în Bihor bunele practici din state dezvoltate ale Europei, în ideea de a recupera cât mai repede decalajul istoric pe care România îl are în materie de colectare separată.

Activitatea noastră produce şi locuri de muncă, nu puţine, de altfel. Am pornit la drum cu o idee, iar acum am ajuns la 263 de angajaţi, fiecare având o importanţă vitală în asigurarea acestui serviciu. Maşinile noastre sunt de ultimă generaţie, achiziţionate de la un producător mondial de top. Pentru că ne dorim eficienţă şi consum redus de resurse, am îmbogăţit parcul auto cu 10 autogunoiere bivolum, pentru colectarea a două fracţii de deşeuri în acelaşi timp.

O altă decizie majoră a companiei a fost asigurarea serviciului de salubritate şi în zone turistice, unde accesul unor maşini de mare tonaj este mai dificil, dacă nu imposibil. În această idee, am achiziţionat ATV-uri care pot ajunge şi în cele mai greu accesibile locuri, pentru colectarea în cinci fracţii în aceste zone.

Cifrele acestui an ne arată că maşinile noastre au colectat aproape 25.000 de tone de deşeuri în perioada 1 ianuarie - 21 decembrie 2022. Trebuie să le mulţumim tuturor bihorenilor pentru efortul lor de a colecta separat deşeurile, cu un accent în plus pentru locuitorii din Sălacea şi Cociuba Mare, unde procentul de colectare separată a ajuns la 60%.

În numele întregii echipe, AVE Bihor le urează tuturor bihorenilor Sărbători fericite şi le mulţumeşte pentru colaborarea din 2022.

AVE Bihor

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!