Dragi clienți Ave Bihor, cu ocazia Sărbătorilor de Paște vă dorim să aveți parte de momente pline de bucurie și liniște alături de cei dragi!

Noi nu vom întrerupe programul obișnuit de ridicări, pentru că știm că în această perioadă gospodăriile produc în mod tradițional mai mult deșeu, iar activitatea noastră este mai importantă ca oricând. Vă invităm, însă, să fiți și cumpătați în felul în care veți organiza mesele din aceste zile libere, pentru a preîntâmpina risipa alimentară. 

Mulți oameni cumpără mai mult decât au nevoie sau pregătesc mai multă mâncare decât pot consuma, ceea ce poate duce la aruncarea alimentelor. Pentru a reduce risipa alimentară în timpul Paștelui, există câteva lucruri pe care le puteți face. În primul rând, planificați cu atenție cât de multă mâncare aveți nevoie pentru a hrăni toți invitații și cumpărați doar ceea ce este necesar. Nu este deloc de dorit să aruncați mâncarea care nu a fost consumată și să umpleți pubela pentru deșeurile menajere.

În al doilea rând, încercați să folosiți resturile de mâncare în alte feluri după Paște. De exemplu, puteți transforma carnea rămasă de la masa de Paște în sandvișuri sau în alte feluri de mâncare pentru a vă hrăni familia și a reduce risipa alimentară. De asemenea, puteți îngheța resturile pentru a le folosi altcândva.

În final, este important să devenim conștienți de cantitatea de mâncare pe care o aruncăm și să încercăm să o reducem. Nu numai că acest lucru va ajuta la reducerea risipei alimentare, dar poate și să vă aducă economii pe termen lung.

Întregul colectiv AVE Bihor vă urează să aveți Sărbători Pascale liniștite, în familie!

În ceea ce îi privește pe colegii noștri de la salubritate, aceștia vor avea program normal de ridicări inclusiv în ziua de luni, 17 aprilie.

Hristos a Înviat!

AVE BIHOR

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!