La capătul celor trei zile de evenimente din cadrul Sounds of Oradea, când în centrul orașului a răsunat vocea renumitei soprane Angela Gheorghiu, iar recitalul susținut de The Prague Cello Quartet a umplut sala Filarmonicii, balerini de la Opera Națională din Sofia, Bulgaria, au încheiat ediția din acest an a festivalului.

Piața Unirii a fost plină duminică seara de spectatori, culoare și muzică. Evenimentul a fost unul inedit, mai cu seamă că spectacolele de balet sunt rare în orașul de pe Criș.

Cei 15 dansatori de la unul din cele mai renumite ansambluri din lume au pus în scenă cu grație mai multe coregrafii ce au dezvăluit rafinamentul baletului clasic și contemporan.

Îmbrăcați în costume specifice teatrului de operă, pe fundaluri asortate, balerinii, apreciați pe mari scene din întreaga lume, au încântat publicul cu mai multe dansuri pe muzică din opere renumite și recunoscute chiar și de cei mai mici dintre spectatori, cum ar fi "Sleeping Beauty", muzica Pyotr Ilyich Tchaikovsky, "Giselle", muzica Adolphe Adam, "Carmen Suite", pe muzică de Bizet și Shchedrin, „Le Corsaire" Pas d`Esclave, de Adolphe Adam, "Don Quixote" din Actul III, muzică de Ludwig Minkus.

Sounds of Oradea Festival (SO Festival) este conceput și organizat de către Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune, Visit Oradea și Primăria Municipiului Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!