Bărbatul din Bihor care şi-a împuşcat în cap partenerul de braconaj a fost reţinut pentru 24 de ore, vineri noaptea, sub acuzaţia de braconaj şi vătămare corporală din culpă, procurorul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuş care coordonează ancheta urmând să decidă în cursul zilei de sâmbătă dacă se impune o altă măsură preventivă pe numele lui.

Deşi Bologa şi-a asumat vina pentru accident, potrivit prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş, Cosmin Pantea, cercetările în caz nu s-au încheiat. "S-a dispus reţinerea inculpatului pentru o perioadă de 24 de ore, sub acuzaţiile de braconaj şi vătămare corporală din culpă. Ancheta continuă", a declarat, la solicitarea BIHOREANULUI, procurorul. 

Investigaţiile sunt continuate, după cum spun surse din anchetă, pe de o parte pentru a stabili circumstanţele în care s-a produs accidentul, iar pe de alta pentru că bănuiala e că la vânătoarea ilegală, care ar fi fost la mistreţi, au participat mai multe persoane.

Starea victimei este în continuare gravă. Se pare că glonţul nu a putut fi extras din capul bărbatului, căci medicii se tem că o astfel de operaţie i-ar fi pus viaţa în pericol şi aşteaptă să i se stabilizeze starea.

Cercetările în caz sunt continuate de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor.

Coordonaţi chiar de şeful Serviciului, comisarul şef Adrian Pece, poliţiştii au ieşit sâmbătă din nou pe teren, la locul accidentului, unde accesul publicului a fost blocat de ieri, pentru cercetări. În pădure au rămas pitite, încă, sâmbătă, maşinile braconierilor, lângă care stăteau şi câinii de vânătoare care i-au însoţit. 

(sursa video: Horia Dumitraş, TVD Bihor)

Amintim că teribilul accident a avut loc vineri, într-o pădure dintre localităţile Remetea şi Meziad. Victima, pădurarul Marius Laza, a fost transportată de un elicopter SMURD în stare critică la Spitalul Clinic Judeţean Oradea, cu o plagă împuşcată craniană frontală, traumatism cranio-cerebral sever.

În vârstă de 46 de ani, Marius Laza este pădurar în Meziad şi tată a trei copii. El a fost împuşcat accidental în cap de un bărbat de 40 de ani din Remetea, Sebastian Bologa, împreună cu care participa la o partidă de braconaj. Potrivit unui comunicat transmis, vineri seara, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, cei doi bărbaţi erau deţinători legali de arme de vânătoare. 

(sursa video: Horia Dumitraş, TVD Bihor)