Patronul benzinăriilor Desira din Beiuş, Daniel Degău, e pus din nou la plată! Firma lui s-a ales cu o amendă de 5.000 lei, după ce a fost prinsă că vindea... prezervative! ​​​​​​

Societatea a fost sancţionată vineri, în timpul unui control inopinat al inspectorilor Direcţiei Generale Dispozitive Medicale din cadrul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale (ANMDM) din România, care au găsit în staţie 25 de cutii cu prezervative şi 5 truse sanitare auto pentru vânzarea cărora, i-au explicat inspectorii, avea nevoie de avizul ANMDM.

Cum compania nu avea, a primit a primit o amendă de 5.000 lei, sumă care se înjumătăţeşte dacă este achitată în 15 zile. 

“Societatea comercializează dispozitive medicale fără a deţine aviz de funcţionare emis de ANMDMR, astfel au fost încălcate prevederile legale”, se precizează în procesul verbal de constatare a contravenţiei pe care Daniel Degău.

"Eu n-am ştiut că prezervativele sunt dispozitive medicale şi nici nu ştiam că vindem aşa ceva”, spune Degău, susţinând acum că va da prezervativele cadou.

“O să le dau fetelor de pe marginea drumului ori le pun bonus la pompă. Cine va face un plin de motorină va primi o cutie cu preservative bonus”, zice el.

Firma Desira, patronată de Degău, a încasat în ultimul an amenzi de peste 100.000 lei după ce, pe 9 martie anul trecut, a generat isterie în rândul şoferilor din toată ţara, vânzând carburanţi la preţ record de 11 lei la staţiile de combustibil în parteneriat cu MOL România.

Inspectorii Antifraudă l-au sancţionat cu 50.000 lei şi i-au suspendat activitatea pentru o lună, comisarii pentru protecţia consumatorului i-au aplicat o amendă de 35.000 lei, iar Garda de Mediu Bihor de 100.000 lei.

“Când m-or călcat anul trecut cu controalele, n-o fost o instituţie care să-mi dea amendă c-am mărit preţul, a fost pretextul să vină peste mine. Mi-au dat amendă că am avut 10 beri expirate, că n-am angajat-o pe una gravidă în 2019, care oricum nu voia să se angajeze, a spus că vine doar să guste prăjturi”, spune acum Degău.

Cât despre noua amendă primită, omul de afaceri spune că nu are de gând să o conteste, însă nici nu va solicita aviz de funcţionare pentru a putea comercializa, în viitor, prezervative.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!