Cu jumătate de an înainte să devină o obligaţie europeană valabilă pe tot teritoriul Uniunii Europene, Bihorul va începe să colecteze separat deşeurile textile. În şedinţa de săptămâna trecută, conducerea Ecolect - formată din reprezentanţii tuturor primăriilor din Bihor şi ai Consiliului Judeţean - a decis să introducă în tot judeţul colectarea separată a deşeurilor textile, începând din luna mai.

"Deşeurile textile se vor colecta din containere amplasate pe domeniul public, prin campanii trimestriale din poartă în poartă şi de la centrele cu aport voluntar care au fost puse în funcţiune şi care vor fi puse şi unde sunt amplasate containere diferite pentru aceste deşeuri", a explicat preşedintele Ecolect, Mircea Mălan.

În timp ce containerele pentru textile vor fi amplasate cu predilecţie în mediul urban, campaniile de colectare de la domiciliul bihorenilor se vor desfăşura atât în oraşele cât şi în satele din Bihor, aşa cum în prezent se întâmplă pentru deşeurile electrice şi electronice. 

Deşeuri textile înseamnă exclusiv haine ori obiecte textile de uz casnic şi gospodăresc, indiferent din materialele din care sunt făcute (naturale sau sintetice), dar nu şi obiecte de marochinărie ori încălţăminte. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!