A fost un sfârşit de săptămână agitat pentru poliţiştii rutieri care au „periat” şoselele din judeţ. Un tânăr în vârstă de 18 ani din Marghita, cu permisul de conducere obținut de puțină vreme, a rămas fără el şi s-a ales cu dosar penal după ce a ieşit pozitiv la testul preliminar antidrog al Poliţiei Rutiere. Alţi şase şoferi au fost găsiţi conducând maşinile beţi criţă, iar unul dintre ei a fost reţinut.

Potrivit unui comunicat transmis luni de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, tânărul de 18 ani a fost oprit în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe o stradă din Marghita, iar în urma testării preliminare a ieşit pozitiv la substanţe interzise. El a fost condus la sediul Serviciului judeţean de Medicină Legală Bihor, unde i-au fost prelevate probe biologice, pentru a determina ce droguri a consumat. 

Totodată, poliţiştii din Marghita i-au întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor interzise. 

Reţinut în Tinca

Alţi 6 şoferi, găsiţi cu alcoolemii de peste 0,40 mg/litru alcool pur în aerul expirat, limita de la care fapta este considerată infracţiune, s-au ales cu dosare penale.

Șoferii dibuiţi de agenţii rutieri erau beţi turtă, cea mai mică alcoolemie constatată în aceste cazuri fiind de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar cea mai mare de 1,52 mg/l alcool pur în aerul expirat. Aceasta din urmă a fost în cazul unui bărbat de 48 ani din Batăr, tras pe dreapta duminică seara în Tinca, şi care a refuzat să se lase dus la analize de sânge. În urma verificărilor făcute de poliţiştii din Tinca s-a aflat şi motivul: şoferul nici nu ar fi avut dreptul să se urce la volan, căci avea suspendat dreptul de a conduce, fiind cercetat într-un alt dosar, după ce, în luna martie, a urcat băut la volan. 

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 ore, iar în prezent este anchetat pentru refuzul de a se supune la prelevarea de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei și conducerea unui vehicul cu permisul suspendat.

Judeţ de vitezomani

În total, în perioada 5-7 mai, poliţiştii rutieri din judeţ au împărţit  211 de amenzi, au reţinut 18 permise de conducere şi 8 certificate de înmatriculare.

Din totalul sancțiunilor aplicate, 110 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 42 pentru lipsa centurii de siguranță, șapte au fost pentru folosirea telefonului mobil la volan fără un sistem de tip „mâini libere”, șase sancțiuni au fost pentru conducere sub influența alcoolului, trei pentru depășiri neregulamentare, cinci au fost pentru lipsa ITP, iar 38 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

Valoarea amenzilor împărţite se ridică la 80.475 de lei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!