Lucrările la centura Oșorhei au ajuns la jumătate. Constructorii au început montarea primelor grinzi ale pasajului peste calea ferată Oradea – Cluj, din zona intersecției cu Fughiu, după ce la podurile peste râurile Bonar și Tășad au fost montate toate grinzile, a anunțat marți Consiliul Județean Bihor.

Noul drum de legătură, cu o lungime de 5,8 kilometri, începe de pe centura Oradea, din sensul giratoriu spre Cheriu, și ocolește localitatea Oșorhei prin sud, ajungând în sensul giratoriu de pe DN1, care face legătura cu Fughiu.

Proiectul cuprinde şi reabilitarea a 12,8 km a drumului judeţean 767 E, dintre Oşorhei şi Copăcel. Astfel, lucrările ce includ lărgirea drumului, amenajarea accesurilor la proprietăţi, refacerea podeţelor şi demolarea şi refacerea podului peste valea Sărand sunt în desfăşurare.

Responsabilă cu execuţia lucrărilor este firma PORR Construct, iar valoarea contractului este de circa 108 milioane lei, fără TVA. 

Finanţarea proiectului este asigurată din fonduri externe nerambursabile, prin Programul Operaţional Regional 2021 – 2027. Termenul de execuţie este de 18 luni, începând cu data de 14 februarie 2023, momentul la care au fost demarate lucrările.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!