Președintele PNL Bihor, Ilie Bolojan, afirmă că este concentrat să-și respecte „angajamentele luate față de bihoreni în 2020”, în prezent fiind prematur să se decidă despre o eventuală candidatură pentru un nou mandat, atât în ceea ce îl privește pe el, cât și pe ceilalți colegi.

Pe de altă parte, Bolojan a recunoscut că scorul liberalilor bihoreni va fi afectat „în oarecare măsură” de prestația PNL, perceput ca fiind „la remorca” principalului partid de guvernământ, PSD.

„Nu am trecut degeaba...”

„Suntem cu un an înainte de viitoarele alegeri generale, cu 9 luni înainte de alegerile locale, care cel mai probabil vor avea loc în septembrie. PNL Bihor va lua deciziile legate de candidaturi în vara anului viitor. Ar fi prematur ca astăzi, cei care sunt aici de față, să facă tot felul declarații de intenții pentru 2024”, a spus președintele PNL Bihor, într-o conferință de presă susținută joi la sediul organizației.

Bolojan a arătat că deciziile vor depinde de rezultatele obținute în activitatea din administrație, despre care personal consideră că sunt bune.

„Îți poți face planuri dacă angajamentele pe care ți le-ai luat atunci când ai candidat, în 2020, le-ai respectat. Ținta noastră și obligațiile noastre sunt să îi respectăm pe bihoreni, iar o cotă importantă din acest respect îl dovedim prin respectarea angajamentelor electorale pe care ni le-am asumat și prin folosirea la maxim a pozițiilor noastre, astfel încât să aducem dezvoltare și să facem ca lucrurile să fie mai bune în județul Bihor”, a declarat președintele PNL Bihor și al Consiliului Județean Bihor.

El a adăugat că, în opinia sa, 2023 „a fost unul dintre cei mai buni din ultimii 30 de ani pentru Bihor”, deoarece „s-au făcut cele mai mari lucrări în Bihor și în Oradea din ultimii 30 de ani”.

„Dacă reușim, și eu sper să reușim (n.r - respectarea angajamentelor), înseamnă că nu am trecut degeaba prin aceste funcții și, sigur, se poate discuta după aceea despre candidații noștri la alegerile de anul viitor”, a spus Bolojan.

Întrebat de BIHOREANUL, direct, dacă va candida din nou pentru poziția de președinte al Consiliului Județean, Bolojan a repetat, sec, că „această decizie se va lua în vara anului viitor”.

Direcția, „buna guvernare”

Pe de altă parte, întrebat despre situația din sondaje, conform căreia PNL este perceput ca fiind „vioara a doua” la guvernare și că decontează eșecurile acesteia, președintele PNL Bihor a admis că „există totdeauna o influență între percepția de la nivel național și rezultatele din județe”, și ca atare și organizația Bihor va fi influențată „de cota de încredere pe care PNL, la nivel național, o va avea în vara și toamna anului viitor”.

De asemenea, chestionat despre modul în care PNL ar putea să-și repare imaginea și despre ce ar trebui să facă liberalii la guvernare, Bolojan a afirmat că „este greu de spus astăzi ce se poate face, e clar că cel mai bun antidot pentru scăderea cotei de încredere este buna guvernare”, ceea ce, în viziunea sa, înseamnă măsurile pe care într-o formă sau alta deja le-a luat la nivel local, de la restructurările de personal până la încurajarea investițiilor.

„Atunci când ai un profil de dreapta trebuie să te lupți pentru cheltuieli publice cât mai mici, pentru ca statul să nu consume resursele pe care cetățenii le plătesc sub formă de taxe și impozite, pentru ordine, siguranță publică, pentru încurajarea investițiilor, capitalul privat să se regăsească între priorități, pentru condiții de muncă mai bune, pentru respectarea celor care muncesc. Și asta cred că trebuie să facă PNL, atât cât este posibil la nivel guvernamental”, a spus Bolojan.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!