Fostul premier și președinte al PNL Florin Cîțu l-a menționat pe președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, ca un posibil candidat al liberalilor petnru funcția de președinte al României. 

Cîțu i-a mai pomenit și pe Nicolae Ciucă, Emil Boc, Gheorghe Flutur, Rareş Bogdan sau Dan Motreanu.

„Evident, Nicolae Ciucă, ca preşedinte al partidului imediat poate să meargă acolo (să candideze pentru Palatul Cotroceni - n.r.). Ilie Bolojan, Emil Boc, Rareş Bogdan, Gheorghe Flutur. Dan Motreanu este un alt liberal pe care aş vrea să-l văd mai mult în spaţiul public, este un liberal adevărat, poate să candideze”, a afirmat Florin Cîţu sâmbătă, în emisiunea Insider Politic de la Prima Tv, unde a fost întrebat care sunt liberalii care ar putea candida la funcţia de preşedinte al României.

Despre el, Florin Cîțu a spus că rămâne în partid. „Da, rămân în PNL. Ideea este să face noi dreapta, să ne unim toţi pe dreapta, asta este important. Şi vă spun că dacă ne unim pe dreapta toţi – şi asta o să fie, zic eu, în 2024 – vom câştiga România şi avem nevoie să câştigăm serios în 2024 România pe dreapta”, mai susţine Cîţu.

Posibilitatea ca Ilie Bolojan să fie candidatul PNL pentru alegerile prezidențiale s-a mai discutat în spațiul public. La începutul anului trecut, în premieră, cu ocazia unui interviu pentru Libertatea, politicianul a spus ceea ce mulți au vrut să audă: că „n-ar fi normal” să excludă o candidatură la şefia PNL sau la preşedinţie.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!