Bretelele și girația de sub noul pasaj din Oradea, cel de lângă strada Universității, se deschid vineri după-amiază, începând cu ora 16, traficului rutier.

„În prezent se fac ultimele lucrări, astfel încât astăzi în jurul orei 16 să poată fi deschisă circulația rutieră atât pe cele două bretelele cât și prin girația de sub pasaj”, a declarat primarul Florin Birta.

Vineri la prânz constructorii finalizau amenajarea pavajului de pe inelul girației, nivelarea pământului vegetal, trasarea marcajelor și montarea indicatoarelor rutiere.

Late de 3,5 metri, cele două bretele, câte una pe fiecare sens de mers, asigură legătura sensului giratoriu cu drumurile laterale atât spre Piața 100, Parcul Industrial II și cartierul Grigorescu, cât și spre cartierul Europa, cimitirul municipal și zona Universității.

În plus, pe sub pasaj, la capătul cartierului Europa, constructorii au amenajat o trecere pentru pietoni lată de 4 metri, pentru a asigura accesul în condiții de siguranță a celor care vin la piață dinspre strada Universității.

Demarate în anul 2019, lucrările de amenajare a pasajului au fost realizate de firma Porr Construct pentru suma de 30,1 milioane lei, fără TVA.