Tiran cu locuitorii de rând ai comunei, fie ei etnici români sau maghiari, primarul UDMR-ist din Lugașu de Jos, Sorbán Levente, știe totuși să fie darnic cu cei de-o teapă cu el.

Săptămâna trecută, odată cu depunerea listei de candidați ai partidului la Consiliul Local, oamenii au aflat că, între viitorii aleși, Sorbán și-a pus-o nu doar pe propria cumnată, Sorbán Orsoloya Monika, cum de altfel în acest mandat și-a propulsat și nevasta în Consiliu, ci și pe bulibașa țiganilor din Lugașu, Groza Samuel Adrian, tot pe o poziție eligibilă, a 7-a.

Dar nu din cine știe ce amor pentru „supușii” acestuia, ci ca răsplată pentru susținerea din trecut, când l-a ajutat să rămână șef peste comună.

În 2019, Judecătoria Aleșd l-a condamnat pe „Sami” la 6 luni de închisoare cu suspendare, obligația de a presta 60 de zile muncă în folosul comunității și interdicția de a ocupa o funcție publică timp de 2 ani, iar asta fiindcă la alegerile din 2016, împreună cu un alt gealat de-ai lui Sorban, Cociș Petru, a fost prins cumpărând voturi pentru edil, cei doi umblând în ziua votării prin colonia de romi și împărțindu-le bani, ba i-au și pus să jure cu mâna pe Biblie că îl vor vota pe Sorbán.

Cum ar veni, cine se aseamănă se adună, iar acum, pentru că nu mai are interdicție, „bulibașa” poate fi el însuși candidat. Având în vedere cazierul său, n-ar fi greșit ca luna viitoare, în ziua votării, Poliția să patruleze în colonia de romi din Lugașu, ca să nu recidiveze.

Tot mai bine în afara Consiliului Local decât la bulău...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!