Primarul din Lugaşu de Jos, Sorbán Levente, care stăpâneşte comuna din 2008, se confruntă cu riscul ca în vara asta să nu mai câştige defilând alegerile.

Vestit pentru că în cele patru mandate n-a făcut decât să spargă banii comunei, ba chiar şi fonduri europene, fără să se vadă nimic de pe urma lor, pentru că a "măritat" terenuri ale composesoratului fără ca membrii acestuia să vadă vreun sfanţ, pentru promisiuni gogonate precum construirea unui aerodrom, dar şi pentru apucături şovine inclusiv faţă de etnici maghiari, ba mai nou şi pentru că şi-a propulsat nevasta în Consiliul Local, Sorbán (foto stânga) va avea, pentru prima oară, un contracandidat serios.

E vorba de directoarea şcolii gimnaziale Ovidiu Drimba, Loredana Berzovan (foto dreapta), pe care în 2021 a sprijinit-o să câştige concursul pe post, dar căreia, apoi, a vrut să-i bage pe gât facturi pentru apă de aproape 1 milion de lei.

Totuşi, femeia a arătat că ţine mai mult la şcoală decât la vechea prietenie, aşa că a dat Primăria în judecată şi a şi câştigat.

Cum sondajele de opinie au arătat că Berzovan are cele mai mari şanse să-l învingă pe primarul în funcţie, liberalii i-au propus să candideze şi, din câte a auzit Bihorel, au convins-o.

Aşa că, spre deosebire de alegerile precedente, când candidaţii PNL au fost slabi, iar cei ai PSD au făcut non-combat pe faţă, de data aceasta învăţătoarea i-ar putea da lui Sorbán o lecţie de neuitat...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!