Doamna Vig Hajnalka Ildiko a fost numită şefă peste Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară. Asta, după ce la nivel local a fost când şefa supremă a Cadastrului, când adjunctă.

Oricum tot ea a condus instituţia, pentru că celelalte partide s-au limitat să trimită nişte papagali care ori s-au comportat ca nişte mărunţi borfaşi, ori s-au mulțumit să-şi înhaţe leafa fără să facă nimic.

Marile averi, marile tunuri cu retrocedările, cu schimburile de teren, cu falşi moştenitori şi alte nebunii imobiliare nu s-ar fi putut face de-a lungul anilor fără complicitatea unor funcţionari de la Cadastru, iar şefii de acolo sau n-au fost destul de competenţi să vadă ilegalităţile, sau au fost în cârdăşie cu borfaşii imobiliari.

Am avut ocazia să demonstrăm de-a lungul anilor, inclusiv în instanţă, marile furăciuni puse la cale cu ajutorul actelor falsificate emise de Cadastru. Cel puţin la tentativa de înşfăcare a Policlinicii Mari de pe strada Republicii s-au folosit nişte suprapuneri de terenuri care în orice ţară normală se lăsau cu haine vărgate.

Colegiul Eminescu sau sediul Policlinicii au rămas în posesia Statului Român doar pentru că nişte judecători mai puţin timoraţi de factorul politic au pus lucrurile la punct.

Ce n-am putut eu să pricep este, însă, de ce atunci când se constată că se folosesc acte măsluite ca să intri în posesia unor bunuri, emitenţii acestora nu sunt beliţi de justiţie?

Sunt convins că doamna Vig este o adevărată profesionistă şi că, dacă şi-ar pune ambiţia în funcţie, ar putea să intabuleze întreaga Transilvanie pe numele şefului său de partid. Dar cred că promovarea ei la Bucureşti este motivată mai degrabă de faptul că e nevoie de un specialist acum, când se anunţă nişte investiţii de 90 milioane de euro în instituţie.

Mă amuză bieţii ucraineni care cer cu disperare tunuri ca să facă faţă ruşilor. Dacă vreţi să vedeţi tunuri adevărate, studiaţi puţin istoria Cadastrului de pe la noi!

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!