Care vor fi joburile viitorului, cât de importantă este identitatea digitală a viitorului angajat, care este profilul angajaților din domeniul digital și ce tehnici noi se aplică. Acestea sunt câteva dintre temele pe care peste 60 de elevi și studenți din Oradea și Beiuș le-au dezbătut alături de specialiști ai pieței muncii, în cadrul „Career Camp”, un „cantonament” anume organizat pentru tineri.

Scopul acestui program, după cum arată organizatorii lui, Asociația Pro Time-R și Asociația Transilvania IT, a fost să le ofere tinerilor șansa să participe gratuit la ateliere și sesiuni educaționale. Mai mult, au fost invitate să ia parte la evenimente și 10 cadre didactice de la școli bihorene.

„Cantonamentul” s-a ținut în zilele de 20 și 21 octombrie, în Cetatea Oradea. Pe lângă temele deja menționate, specialiștii și tinerii au discutat și despre robotică și metaverse, despre antreprenoriatul în sectorul digital și despre ChatGPT, care le-a fost prezentat în mod special dascălilor. Tot pentru ei, organizatorii au pregătit și un atelier despre utilizarea noilor tehnologii în tehnicile de predare.

De asemenea, o sesiune a fost dedicată discuțiilor cu experți și lideri din diferite domenii, la care au participat șeful Casei Corpului Didactic Bihor, Alin Ștefănuț, senatorul Adrian Hatos, profesorul universitar Dorin Coita (asociația Alumni Universitatea din Oradea), șefa Agenției pentru Dezvoltare Locală Oradea, Alina Silaghi, directorul general al firmei Astor Mueller, Baran Roman, o reprezentantă a companiei Celestica, Iulia Mitaru, și alta a asociației Ascendis, Ioana Scânteie.

„Discuțiile au acoperit subiecte precum dezvoltarea carierei, tehnologia și inovația, antreprenoriatul și provocările specifice ale unei societăți digitalizate”, au transmis organizatorii.

Aceasta a fost a doua ediție a evenimentului „Career Camp”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!