Vânzarea cu dedicaţie a castelului Stubenberg din Săcueni, pregătită de primarul UDMR-ist Béres Csaba în favoarea ONG-ului Sf. Francisc din Deva condus de călugărul-afacerist Böjte Csaba, care cedase firmei edilului folosinţa gratuită a ştrandului din localitate, nu va mai avea loc.

După ce în primăvara anului 2021 Consiliul Local Săcueni a adoptat, la iniţiativa lui Béres, o hotărâre ce prevedea vânzarea printr-un simulacru de licitaţie, la un preţ derizoriu şi cu condiţii pe care doar fundaţia lui Böjte le îndeplinea, iar Prefectura a blocat tranzacţia deschizând la Tribunalul Bihor un proces pentru anularea hotărârii, luna trecută aceasta a fost revocată, tot la iniţiativa edilului, de toţi cei 17 aleşi locali, majoritatea colegi de partid cu primarul.

Mai mult, pe 7 martie consilierii din Săcueni au adoptat în unanimitate o altă hotărâre, potrivit căreia castelul, clasat ca monument, ar urma să fie reabilitat cu fonduri nerambursabile, e drept că nu de la UE, ci de la Ministerul Dezvoltării, condus de liderul UDMR Bihor Cseke Attila.

Deci banii sunt ca rezolvaţi...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!