Un pedagog de la Colegiul Tehnic "Traian Vuia" a fost internat luni dimineaţă la Spitalul Clinic Judeţean Oradea, după ce a fost înjunghiat în zona toracelui de o elevă.

Incidentul s-a produs luni dimineaţă şi a fost sesizat Poliţiei Bihor în jurul orei 9, prin 112. La faţa locului s-au deplasat poliţişti de ordine publică din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea, de la Serviciul de Investigaţii Criminale şi de la Biroul Siguranţă Şcolară.

Din primele informații, incidentul s-a produs în urma unui conflict spontan, chiar în biroul uneia dintre directoarele adjuncte ale şcolii, unde adolescenta, care este din Olcea, ar fi fost chemată, împreună cu mama sa, pentru probleme de comportament.

Sursele BIHOREANULUI spun că eleva în vârstă de 16 ani a intrat în birou cu cuțitul ascuns în bluză, iar la un moment dat a atacat, de față cu mama ei și cu directoarea școlii.

Directoarea colegiului, Alina Cotca, nu a răspuns apelului telefonic al BIHOREANULUI.

"Nu ştim ce s-a întâmplat, de la ce a pornit, a fost un conflict spontan. Eleva este în clasa a X-a şi este prima din clasă, beneficiind de bursă de merit", a declarat, pentru BIHOREANUL, şeful Inspectoratului Şcolar Bihor, Horea Abrudan.

Potrivit unor surse din anchetă, bărbatul în vârstă de 41 de ani din localitatea Girișu de Criș a fost înjunghiat în zona toracelui, în partea dorsală şi a fost internat la spital, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale.

"Pacientul era conştient şi cooperant la momentul în care a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe", a explicat şeful UPU- SMURD Bihor, dr. Hadrian Borcea. 

Eleva este cazată în internatul școlii, iar bărbatul înjunghiat este pedagogul de noapte.

Cercetările au fost pornite pentru infracţiunea de tentativă de omor, iar polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Bihor continuă cercetările sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

UPDATE: Ar fi fost găsită cu un băiat în cameră

Directoarea Colegiului, Alina Cotca, a declarat pentru Bihon.ro că totul ar fi pornit de la faptul că eleva a fost prinsă în cameră cu un băiat.

„A fost găsită în cameră cu un băiat, noaptea la stingere, iar pedagogul i-a atras atenția că nu este normal și firesc. Și de acolo a pornit totul. Nu era de dat afară din internat, ci pur și simplu doar de atras atenția asupra unui fapt. Și astfel a reacționat copilul”, a declarat directoarea Alina Cotca, declarându-se șocată de întreaga poveste.

Informația a fost confirmată BIHOREANULUI de surse din anchetă, care au precizat că fata a fost surprinsă cu prietenul ei în cămin.

Din câte se pare, ea și-ar fi premeditat fapta, aducând de acasă un cuțit cu o lamă lungă de 20 de centimetri. Aceasta ar fi lovit atât de puternic încât i-ar fi atins victimei pleura (membrana care acoperă plămânii).

Eleva a fost ridicată și în prezent se află în custodia Poliției.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!