Generarea deşeurilor este o realitate a zilelor noastre, ce necesită soluţii concrete şi răspunsuri rapide la nevoile clienţilor. Dacă în urmă cu 30-40 ani o gospodărie de la ţară producea o cantitate infimă de deşeuri, azi, cu această avalanşă a ambalajelor de diferite tipuri, situaţia s-a schimbat radical.

Toţi clienţii noştri, persoane fizice sau juridice, au asigurată prin contract ridicarea unei cantităţi de deşeuri reciclabile (hârtie/carton, plastic/metal, sticlă) şi a unei cantităţi de deşeuri reziduale/bio incluse în tariful minim lunar. Ce se întâmplă însă atunci când aceste cantităţi sunt depăşite?

Cum arată contractul clasic semnat de AVE Bihor cu clienţii săi

Clienţii noştri primesc, la încheierea contractului, pubele de culoare neagră (rezidual, 40 l), verde (sticlă, 30 l), maro - doar pe urban (bio, 23 l), la care se adaugă o pubelă aerată de 10 l, 10 saci galbeni de 120 l (plastic-metal) şi 5 saci albaştri de 120 l (hârtie-carton). Dacă în cazul deşeurilor reciclabile firma noastră va ridica o cantitate nelimitată, situaţia se schimbă în cazul celor reziduale/biodeşeuri.

Containere pentru moloz sau puncte cu aport voluntar

Dacă vă aflaţi în situaţia de a vă renova apartamentul sau casa, este clar că pubela neagră va fi total insuficientă. În acest caz aveţi trei soluţii: sac preplătit din rafie de 60 litri, container sau punctele cu aport voluntar.

În primul caz, veţi achiziţiona aceşti saci de la punctele noastre de lucru sau de la casierii, şi, când sunt pline, ne informaţi că pot fi preluaţi.

În al doilea caz, veţi solicita un container de 5 mc (sau mai mare), în funcţie de necesarul dvs., pentru care veţi plăti poziţionarea (90 lei+TVA) şi chiria (container de 5 mc: 20 lei/ 48 h sau 100 lei/ 30 zile, respectiv container de 30 mc: 50 lei/48 h sau 300 lei/30 zile). Transportul lor vă va mai costa 10,40 lei/KM+TVA la care se mai adaugă 15 lei/tonă+TVA pentru deşeuri de beton, ţiglă, cărămidă sau 200 de lei/tonă+TVA petru deşeuri amestecate.

Punctele cu aport voluntar sunt cele care ar trebui să existe în toate localităţile şi sunt amenajate de administraţia locală (cum sunt cele din Marghita, Sălacea, Roşiori şi Diosig). Aici puteţi aduce gratuit deşeuri voluminoase sau deşeuri din construcţii, iar acestea vor fi preluate pe baza contractului de salubritate încheiat deja cu firma noastră.

Deşeuri ridicate din parcuri sau cimitire

Prestăm astfel de servicii şi pentru primării sau parohii, care generează deşeuri. Acestea se vor colectate separat, pe tipuri de deşeuri. Preţurile sunt identice cu cele practicate în cazului ridicării molozului de construcţii. Concluzia este că niciun kilogram de deşeu nu rămâne neridicat, dacă suntem solicitaţi în acest sens. Iar în acest fel, vom păstra curate localitatea dumneavoastră şi judeţul nostru.

AVE BIHOR

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!