După ce la începutul lunii a refuzat propunerea conducerii PNL de a face „tandem”, ca premier, cu președintele partidului, Nicolae Ciucă, în campania acestuia pentru funcția de președinte al României, președintele Consiliului Județean Bihor și al PNL Bihor, Ilie Bolojan, a fost propus la șefia viitorului Guvern și de către președinta USR, Elena Lasconi, în cadrul unei emisiuni TV difuzate de postul Digi 24 miercuri seară.

BIHOREANUL l-a întrebat pe Bolojan, joi, ce poziție are față de această propunere, iar răspunsul a fost la fel de laconic precum cel dat în urmă cu trei săptămâni, după propunerea conducerii PNL. „Nu doresc să comentez ce a spus doamna Lasconi”, a spus liderul liberal, fără a dori să mai adauge ceva.

În 2020, la cererea Elenei Lasconi, care tocmai câștigase primul mandat la conducerea Primăriei Câmpulung Muscel, aceasta a venit la Oradea special pentru a discuta cu proaspătul președinte, atunci, al CJ Bihor, de la care a dorit să afle „rețeta succesului” înregistrat ca primar al Oradiei.

De notat că, periodic, încă de la începutul anilor 2010, diverși reprezentanți ai unor partide vehiculează propunerea lui Ilie Bolojan în diverse funcții guvernamentale, de la conducerea Ministerului Administrației până chiar la cea a Guvernului, și de fiecare dată liberalul bihorean a refuzat să se pronunțe asupra acestei chestiuni. 

Pe de altă parte, Bolojan a subliniat de mai multe ori că, odată ales într-o funcție de conducere în administrația locală, consideră că este de datoria sa să ducă la capăt mandatele încredințate de alegători.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!