La Înalta Curte de Casație și Justiție a avut loc, marți, un nou termen în procesul în care parlamentarul PSD de Bihor Florian Bodog este acuzat de infracțiuni de corupție, în dosarul privind angajarea fictivă a unei consiliere, când era ministru al Sănătății.

La intrarea și la ieșirea de la Înalta Curte, Bodog a fost așteptat de faimosul protestatar Marian Ceaușescu, care i-a reproșat parlamentarului că este un „plagiator” și un „borfaș”,care stă mai mult prin instanță decât la Parlament.

„Ce-o să mai devii?”

Revoluționar în 1989, Marian Ceaușescu, cu numele real Marian Moroșanu, și-a făcut un obicei din a-i aștepta în instanțe pe politicieni și a le reproșa că sunt „borfași” și „hoți”.

„Ce faceți, domnu’ Bodog? Ați venit ca parlamentar sau ca penalul? Ce faci, mă, că mai multe prezențe ai în instanță, borfașule, mă, decât în Camera Deputaților (n.r. Bodog este, de fapt, senator)? Escrocilor, dați, mă, banii înapoi, mă borfașilor! Nu vă e rușine că ați distrus România?”, a strigat Ceaușescu, când Bodog a ajuns la Înalta Curte.

Politicianul l-a ignorat pe protestatar și și-a văzut de drum, fără a se opri.

Scena a fost filmată și transmisă live pe Facebook de Ceaușescu, la fel cum a făcut și când șeful PSD Oradea a ieșit din clădire, la finalizarea procesului, și s-a îndreptat spre șoferul care îl aștepta, ca să-l preia cu mașina.

„Cum este să fii borfaș, deputat, plagiator, un hoț intelectual? Plagiatorule, hoțule, borfașule! Cum e, Bodog, să fii plagiator? Ce-o să mai devii, mă, borfașule, hoț intelectual, plagiatorule?”, l-a „interpelat” Ceaușescu, în timp ce Bodog s-a urcat în limuzina neagră Audi.

Printre dinți, Bodog îi spune protestatarului: „Du-te, mă!”. Riposta politicianului continuă, dindărătul geamului autoturismului ridicat, însă replica acestuia nu se mai aude.

A amenințat o directoare că o dă afară

Marian Ceaușescu și-a pus la curent și cei aproape 70.000 de urmăritori pe care îi are pe Facebook cu privire la procesul lui Bodog, explicându-le că acesta este judecată pentru că „ar fi plătit-o pe o consilieră personală care n-a fost prezentă niciodată într-un an în Minister”.

El a dezvăluit și că o femeie chemată ca martor în proces a declarat, în fața judecătorilor, că a fost amenințată de Bodog. Femeia cu pricina ar fi fost directoare în Ministerul Sănătății și ar fi cerut dovezi privind munca prestată de consiliera ministrului.

„Bodog a amenințat-o pe această doamnă director că o va da afară. A vrut să o mute din această instituție tocmai pentru că a cerut documente, cum de este plătită această consilieră personală, fără să fie prezentă nicio zi, într-un an, în Ministerul Sănătății”, a spus Ceaușescu.

Angajată la București, prezentă zilnic la Oradea

Procesul senatorului bihorean a început la Înalta Curte de Casație și Justiție în urmă cu un an, Florian Bodog fiind acuzat de abuz în serviciu, fals intelectual în formă continuată și fals în înscrisuri sub semnătură private.

Olivia Marcu, fostă BaciuConcret, DNA îl acuză că, în perioada în perioada februarie 2017 - ianuarie 2018, când era ministru al Sănătății, a angajat fictiv o consilieră personală din Oradea, pe Marcu (fostă Baciu) Olivia Andreea, care nu s-a prezentat nici o zi la serviciu şi nici nu a prestat activităţile pentru care era angajată, dar a fost plătită timp de un an.

Bodog ar fi semnat în locul ei foile colective de prezenţă, atestând în fals prezenţa ei în Minister, dar şi două contracte individuale de muncă și o declarație pe proprie răspundere.

Femeia a fost trimisă în judecată, la rându-i, de DNA, pentru infracţiunea de complicitate la abuz în serviciu.

În perioada în care era angajată la Ministerul Sănătății, Olivia Marcu a fost și cadru didactic al Facultății de Medicină din Oradea, unde Bodog a avut funcția de decan, iar acum o deține pe cea de prodecan. La cererea DNA, Universitatea din Oradea a confirmat că, în perioada respectivă, Marcu n-a înregistrat absențe la FMF.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!