Cei cinci traficanți de cocaină - doi români, doi columbieni și un israelian - prinși de procurorii DIICOT că au adus în România cocaină amestecată cu cafea măcinată, pe care apoi s-au pus să o extragă prin proceduri specifice într-o cabană restrasă din Bihor, au fost arestați marți seara de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti. 

Printre cei cinci se numără și un orădean, pe numele său Emilian Dorel Silaghi (foto), în vârstă de 55 ani. 

Așa cum BIHOREANUL a relatat, bărbatul este cunoscut în lumea interlopă orădeană sub porecla Sisi şi a trăit o perioadă lungă în Republica Dominicană, având însă relaţii cu grupări profilate pe traficul de droguri şi clonări de carduri în America de Sud. Sursele ziarului spun că acesta ar fi fost și co-proprietarul unui club de manele din oraș și s-ar fi implicat, la un moment dat, și în construcția de blocuri, având două firme de profil, ambele inactive în prezent. 

Sisi a fost cel care s-a ocupat de închirierea cabanei din satul Zece Hotare (comuna Șuncuiuș) pe care, ulterior, locatarii, inclusiv orădeanul, au transformat-o într-un laborator de extragere a cocainei amestecate cu cafea măcinată, prin metode specifice, folosind substanțe periculoase. DIICOT a transmis că astfel a fost „identificat pe teritoriul României primul laborator de extragere secundară a cocainei”. 

Crezând că nu-i știe nimeni, membrii grupării începuseră să transforme produsul adus din Columbia în cocaină-clorhidrat, care se cristalizează și ia forma albă în care se comercializează drogul. Au fost prinși, însă, în flagrant de DIICOT, care a acționat alături de Serviciul Antidrog, brigăzile de combatere a criminalităţii organizate Oradea şi Cluj-Napoca, jandarmi și pompieri. 

Din grupare face parte și Mihai Strelciuc, 47 de ani, din Fetești, dar căsătorit în Columbia, unde a fost și în închisoare. În 2012, DIICOT anunţa că Strelciuc a fost implicat într-o reţea profilată pe clonări de carduri, folosind instrumentele de plată falsificate pentru a retrage numerar la mai multe bancomate în Columbia.

Pe lista de acum a traficanţilor de droguri, trimis în spatele gratiilor, se numără şi Shimon Simon Selouk, 61 de ani, cetățean israelian cu afaceri în București. Israelianul are trei firme înfiinţate în România, însă niciuna nu apare să fie activă.

Vezi mai jos imagini din timpul descinderilor!

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!