Cei trei campioni mondiali la minifotbal din Oradea, în frunte cu golgheterul Marcel Balogh, au fost premiați luni, în sala mică a Primăriei.

„O generație de excepție”

Sportivii Marius Gabriel Balogh, care a și fost golgheterul campionatului, Andrei Gabriel Șumălan și Andrei Ferik au fost recompensați, după ce Consiliul Local Oradea a hotărât miercurea trecută premierea acestora cu câte 5.000 de lei pentru performanța reușită.

Emoționați, campionii orădeni și-au primit premiile din mâna președintelui clubului FC Bihor, George Tătar, în prezența președintelui Asociației Județene de Minifotbal Bihor, Spiros Baltsavias, unul dintre promotorii acestui sport în România.

„Acești sportivi fac parte dintr-o generație de excepție pentru Oradea. Joacă împreună de 5 - 6 ani și au ajuns la cel mai înalt nivel”, a declarat Baltsavias. Președintele AJM Bihor le-a urat campionilor mult succes în continuare. „Mă bucur că munca noastră dă rezultate. Băieții au undeva la 20 de ani, așa că mai au mulți ani de jucat, 10 ani minimum...”.

Obiectiv: campionatul european...

După cum BIHOREANUL a mai scris, finala campionatului mondial de minifotbal din Dubai, câștigată de români, după ce în prima parte a meciului au fost conduși, a fost disputată aprins și cu răsturnări de situație.

„În timpul meciului au fost momente de tensiune. Am reușit să revenim și am obținut momente de fericire”, a povestit simplu golgheterul Marius Balogh, cel care a și întors soarta meciului.

Sportivii orădeni își doresc performanțe similare și pentru anul viitor. „Pentru 2024 avem ca obiectiv câștigarea campionatului european”, a spus Balogh.

Performerii orădeni au fost felicitați inclusiv de primarul Florin Birta, care a trecut prin sala mică a Primăriei ca să le strângă mâna și să le adreseze câteva cuvinte în particular, chiar dacă nu a participat la ceremonia în sine.

În județul Bihor sunt înscrise în asociația de profit 50 de echipe de minifotbal și sunt legitimați circa 1.000 de sportivi. La nivel național sunt legitimați 30.000 de practicanți de minifotbal.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!