Viitorul centru de cartier din Piața Magnoliei din Oradea începe să prindă contur. Lucrările sunt realizate în proporție de peste 60%.

Se montează pavajul

„În momentul de față, stadiul lucrărilor a trecut de 60% și avansează rapid. În perioada următoare, urmează să ajungă și să fie amplasate aparatele de joacă pentru copii, care vor schimba cu mult aspectul zonei”, a declarat marți, pentru BIHOREANUL, managerul de proiect Mihaela Neag, director adjunct al Direcției Management Proiecte cu Finanțare Internațională.

Potrivit unui comunicat transmis marți de Primăria Oradea, „lucrările de reamenajare a Piațetei Magnoliei au avansat, stadiul de realizare a acestora fiind cuprins între 60 – 100%, în funcție de specificul lucrării”.

Concret, turnarea stratului pe suport de beton este finalizată în totalitate, rețelele de canalizare sunt realizate în proporție de 80%, cele electrice - 70%, iar montarea pavajului de piatră cubică a ajuns la 30%.

Centrul din Rogerius

Potrivit municipalității, prin reamenajarea Pieței Magnoliei se urmărește „obținerea unui spațiu urban contemporan, accesibil şi sigur pentru locuitorii orașului”.

Prin proiect s-a înlocuit pavajul existent, de tipul dalelor de beton prefabricate, cu piatră cubică naturală, din granit.

Pentru unificarea suprafețelor și mărirea pieței la nivelul percepției, s-au înlocuit trotuarele perimetrale pieței, realizate din asfalt, cu dalaj identic cu cel din interiorul pieței, la final rezultând o suprafață nouă dalată de aproximativ 4.600 metri pătrați.

„De menționat că arborii existenţi s-au păstrat. De asemenea, în zona centrală a pieţei se vor planta 24 de arbori noi, pe întreaga suprafaţă a pieţei urmând să fie plantaţi în total 105 arbori şi 580 de arbuşti”, a transmis Primăria.

Lucrările, în valoare de 10,9 milioane lei plus TVA, sunt realizate de firma Gavella și trebuie finalizate în primăvara anului viitor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!