Pentru Statul Român, bătrânii sunt o afacere foarte proastă. Sunt seniori care după 45 de ani de muncă iau o pensie de 1.500 de lei și se încăpățânează să trăiască câțiva ani, spre disperarea guvernanților. Pentru aleșii neamului, adevărații „bătrâni” care trebuie ocrotiți sunt cei care au muncit 15 ani și primesc o pensie specială de 10.000 de lei. Prin urmare, s-a luat decizia ca tot sistemul de îngrijire a persoanelor defavorizate să fie lăsat pe mâna entităților private.

Abia au așteptat asta samsarii care știu să scoată bani și din nenorocirile oamenilor. Terenul fertil pentru acest adevărat genocid a fost la Voluntari, în Regat, acolo unde gibonul Ștefan Godei, omul de casă al preacuvioasei Gabriela Firea, a fost pus în fruntea unui sistem care să facă bani din nenorocirea altora. Lucrurile mergeau șnur, pentru că instituțiile statului, cele obligate să verifice buna rânduială din azile, aveau ordin să închidă ochii. Iar când un ONG a scos la iveală tragediile, reacția sistemului a fost să-i interzică accesul în cămine.

Godei și alți borfași ca el erau puși pe japcă, dar îngrozitor este că și puținii îngrijitori au dat dovadă de suflet hain. Ei îi chinuiau cu bună știință pe cei fără apărare, demonstrând adevărata fibră a neamului nostru. Nu degeaba suntem singurul loc din lume care a implementat cu succes, în comunism, așa-numitul fenomen Pitești.

În plus, asistăm la o disoluție totală a autorității statului. Și nici nu e de mirare, din moment de ani buni la conducerea Ministerului de Interne s-au perindat rebuturi profesionale. Stăteau bieții milițieni impotenți în fața unui azil pentru că patronul refuza să le deschidă, așteptând să le vină nu știu ce hârtii de la Parchet. Chiar dacă era caz de viață și de moarte, cum s-a mai întâmplat, bietele și blegele noastre organe s-au împiedicat de o amărâtă de ștampilă.

Nici la noi în Bihor situația nu e perfectă, dar parcă nu am atins nivelul de dezumanizare de peste munți. Și la noi există un ”bun samaritean” care se îngrijește de 400 de suflete năpăstuite fără să aibă autorizație de funcționare. Și la Dumbrava e aglomerație și sărăcie, dar măcar cei care-i îngrijesc pe bătrâni sunt omenoși.

La liota de vinovați ar mai trebui totuși adăugați și aparținătorii acestor nefericiți ai sorții. Păi ce fiu sau nepot ești tu dacă nu-ți vizitezi bătrânii cu lunile, lăsând „Godeii” să facă ce vor? Adevărata lovitură în urma acestui scandal o vor primi azilurile civilizate care sunt băgate în aceeași oală cu stabilimentele groazei din Voluntari. Cât despre cei vinovați, are grijă Justiția să-i scape, că bine zicea președintele nostru: România e un stat eșuat.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!