Discuțiile pe care primarii PSD Bihor le-au purtat sâmbătă cu președintele partidului, Marcel Ciolacu, venit să ia pulsul organizației în condițiile în care o parte a acesteia îl contestă pe Ioan Mang și alta îl susține, s-au încheiat seara în coadă de pește.

Jurnaliștilor le-a spus că pleacă din Oradea optimist și a lăudat „echipa” de aici, dar nici măcar nu a fixat când vor avea loc alegerile în organizația municipală și în cea județeană.

Prea „vorbăreți”

Marcel Ciolacu a fost însoțit de secretarul general al partidului, Paul Stănescu, și de responsabilul politic pe regiunea Nord-Vest, Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița Năsăud, ca să evalueze raportul de forțe între cele două grupări interne - una controlată de șeful filialei, Ioan Mang, iar cealaltă coagulată în jurul edilului din Sânmartin, Cristian Laza. Întâlnirea a durat două ore și jumătate, încheindu-se la 18 fix.

Cei 27 de primari social-democrați au ieșit din sediul organizației județene refuzând presei orice fel de declarație, o explicație – după cum a mărturisit unul dintre ei BIHOREANULUI – fiind că Mang tocmai le reproșase, de față cu Ciolacu, faptul că unii, adică cei care îl vor schimbat de la șefie, sunt prea „vorbăreți”.

Alegerile interne, „când vor fi necesare”

Singurul care a vorbit jurnaliștilor, dar „rabinic”, a fost președintele partidului. Întrebat de BIHOREANUL care sunt percepțiile și concluziile după discuția cu edilii din județ, Marcel Ciolacu le-a caracterizat drept „pozitive”.

„Pozitive sunt. Plec foarte optimist de aici”, a spus el, iar când reporterul l-a întrebat ce înseamnă, concret, acest lucru, a adăugat că „vom construi frumos la Bihor”.

Liderul PSD a evitat să spună când anume vor fi organizate alegeri interne în filiala municipală Oradea, condusă de câțiva ani de senatorul Florian Bodog, mereu prin numire ca interimar, și respectiv în cea județeană, dominată din 2009 până în prezent de Ioan Mang, sub conducerea căruia, însă, PSD Bihor n-a câștigat niciodată încrederea orădenilor și a bihorenilor.

„Exact când vor fi necesare, atunci le vom face. Veți vedea, vă garantez”, s-a eschivat Ciolacu să fixeze un orizont de timp.

Înainte să iasă din sediu, Ciolacu a repetat: „Chiar plec foarte optimist, e o echipă superbă la Bihor”.

Cei trei lideri ai PSD s-au aflat sâmbătă la Oradea după ce cu o zi înainte participaseră la Conferința Județeană de alegeri a organizației Sălaj, iar Ciolacu și Stănescu se vor întoarce în Capitală cu o cursă Tarom, în timp ce Moldovan a folosit pentru cele două zile de deplasări microbuzul Consiliului Județean Bistrița Năsăud.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!