Sensul giratoriu de la intersecţia străzilor Meşteşugarilor şi Oneştilor va rămâne închis vineri pentru traficul auto pe sensul de mers dintre strada Barcăului spre Calea Aradului.

Ocoliţi!

Constructorii au deviat circulaţia în zonă încă din cursul dimineţii pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a lucrărilor de amenajare a giraţiei şi cele de racordare la reţelele de utilităţi a unui bloc nou construit în vecinătatea pensiunii Ardealul.

"Imobilul trebuie racordat la curent şi termoficare, iar lucrările se desfăşoară acum, cât se lucrează la modernizarea străzii Meşteşugarilor", a explicat pentru BIHOREANUL directorul tehnic al Primăriei Oradea, Sebastian Marchiş.

Pe durata lucrărilor, traficul auto către ieșirea din Oradea spre Arad se desfăşoară deviat de pe străzile Meşteşugarilor şi Oneştilor pe strada Jimboliei.

De aici conducătorii auto înaintează pe străzile Înfrăţirii şi Gheorghinelor până la linia de tramvai din strada Aviatorilor, de unde pot vira spre sensul giratoriu din Calea Aradului. (vezi jos)

În funcţie de evoluţia lucrărilor, cel mai probabil, traficul auto în zonă se va desfăşura deviat până în cursul serii.

Lucrările de modernizare şi de lărgire la două benzi pe sens a străzii Meşteşugarilor, demarate în primăvara anului trecut, vor trebui finalizate până în 15 mai.

"În momentul de faţă se lucrează la reamplasarea sensului giratoriu de la intersecţia străzilor Oneştilor şi Meşteşugarilor, conform recomandărilor făcute de Poliţia Rutieră. În cursul zilei de mâine va începe bordurarea acestuia", a declarat directorul tehnic al Primăriei, Sebastian Marchiş.

Într-o etapă ulterioară, cel mai probabil după sărbătorile de Paşti, întreaga stradă va fi asfaltată, astfel încât să aibă un aspect unitar.

Execuţia lucrărilor de lărgire a străzii Meşteşugarilor la patru benzi de circulaţie, cu amenajarea de piste pentru biciclete, trotuare cu o lăţime de 2 metri şi aliniamente de arbori pe ambele sensuri de mers, au fost atribuite asocierii formate din Trebor Drum Construct şi ProConSolutions.

Investiţia, menită să fluidizeze traficul în cartierul Ioşia, se ridică la 8,5 lei milioane lei fără TVA.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!