Aflat sâmbătă seară la Oradea pentru a-și susține în fața liberalilor bihoreni moțiunea cu care candidează la președinția PNL, premierul Florin Cîțu a respins acuza ministrului Sănătății, Ioana Mihăilă, că nu ar fi asigurat bani pentru remunerarea personalului vaccinator. „A venit cu demisia domniei sale?”, a răspuns Cîțu, susținând că la Ministerul Sănătății Mihăilă a lăsat „nedistribuiți” 480 milioane lei, din care se puteau face plățile.

Eu nu ştiu de ce lumea încearcă să-şi arate incompetenţa pe ultima sută de metri. La rectificarea bugetară se vede că sunt 483 de milioane, cred, 480 de milioane necheltuiţi care sunt nedistribuiţi. Aceşti bani erau acolo, la Ministerul Sănătăţii, iar dacă cineva avea curiozitatea să citească Legea bugetului aprobată la începutul anului, vedea că putea să redistribuie banii pentru orice cheltuială care ţine de vaccinare în timpul acestui an. Deci erau 480 de milioane”, a spus premierul.

„Până la urmă nu o să pot să fiu ministrul fiecărui portofoliu. Există miniştri care să fie responsabili pentru execuţia bugetară. (...) Interesant cum de fiecare dată când se pregătesc să plece de la minister apar şi problemele, nu înainte”, a adăugat Cîțu.

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că regretă că premierul Florin Cîţu „introduce sănătatea în lupta politică”. „Sunt aici să explic ceea ce domnul prim-ministru Cîţu a spus şi astăzi, la fel cum a spus şi ieri, că nu înţelege cum oamenii din centrele de vaccinare sunt neplătiţi de două-trei luni de zile”, a spus Mihăilă, precizând că pe 28 aprilie, printr-o adresă înregistrată la cabinetul premierului, a prezentat situaţia bugetului Ministerului Sănătăţii și i-a transmis lui Cîțu că pentru plata personalului implicat în procesul de vaccinare este nevoie de suplimentare.