Recent, BIHOREANUL scria cum tânăra PNL-istă Ancuţa Şchiop (36 ani) - profesoară de istorie-geografie, fostă viceprimăriţă în Auşeu, consilier judeţean în mandatul preşedintelui Ilie Bolojan şi angajată la Prefectură de prefectul Dumitru Ţiplea - a câştigat cu o medie mare (8,92) concursul pentru postul de manager al Bibliotecii Judeţene Gheorghe Şincai, chiar dacă nu are experienţă în domeniu şi nici n-a condus până acum vreo instituţie de cultură.

Contracandidata ei, ex-directoarea Ligia Mirişan, a fost notată mai slab pentru proiectul managerial şi nu s-a mai prezentat la proba interviului. Nici înainte, nici după finalizarea procedurilor, Consiliul Judeţean nu a publicat componenţa comisiei care a evaluat proiectele de management, ceea ce unora li s-a părut suspect.

Bihorel a cerut Dispoziţia prin care Bolojan a numit comisia şi a aflat că preşedintele acesteia a fost istoricul, profesorul universitar şi muzeograful Gabriel Moisa (foto), trecut ca "specialist". Tot ca specialist a mai activat în comisie şi Loredana Pungă, conferenţiar universitar în Timişoara, tot fără pregătire în biblioteconomie, precum şi o reprezentantă a CJ Bihor, Marilena Tudor.

În altă ordine de idei, la două zile după încheierea concursului câştigat de liberala Ancuţa Şchiop, Gabriel Moisa a fost numit de Ilie Bolojan director interimar al Muzeului Ţării Crişurilor. Pură coincidenţă, evident...