Șase constructori au depus oferte pentru contractul de construire a centurii Biharia și a drumului de legătură Paleu - Biharia, a anunțat președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan.

„Azi a fost termenul limită prevăzut în procedura de licitație pentru depunerea ofertelor în vederea construirii centurii Biharia, în nordul municipiului Oradea. 6 constructori au depus oferte: Drumuri Orășenești, Dumexim, Asfamixt, Porr Construct, ARL Cluj și Precon Transilvania”, se arată într-o informare făcută vineri seara de Bolojan pe Facebook.

Urmează evaluarea ofertelor, iar firma câștigătoare ar putea fi desemnată până la sfârșitul lunii aprilie. 

„În condițiile în care nu vom avea contestații, în luna mai ar urma să semnăm contractul de execuție. În termen de două săptămâni de la semnarea contractului vor începe efectiv lucrările”, a transmis Bolojan, subliniind că investiția va avea practic două tronoane de șosea, ce se întind pe aproape 9 kilometri. Este vorba despre drumul ce va lega localitatea Paleu de centură, în lungime de peste 3 km, respectiv de drumul ce ocolește localitatea Biharia, prin dreapta, la ieșirea din Oradea spre Satu Mare, având peste 5,5 km. 

„În vara anului viitor ar trebui să finalizăm lucrările. Finanțarea va fi asigurată, într-o primă etapă, din bugetul Consiliului Județean Bihor și, în a doua etapă, din toamnă, din fonduri europene”, a precizat președintele CJ Bihor, adăugând că investiția face parte dintr-o rețeaua de centuri metropolitane „ce vor descongestiona traficul rutier la ieșirea din Oradea și tranzitarea localităților din zona limitrofă”.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!