Fostul ambasador al României în Spania, George Bologan, acum consilier al președintelui Klaus Iohannis, s-a căsătorit sâmbătă la Biserica Sfântul Nicolae din Oradea.

Pregătirile au început cu câteva ore înainte, când mai multe locuri de parcare din fața lăcașului de cult au fost rezervate pentru oaspeți.

Ceremonia religioasă a fost oficiată de episcopul Greco Catolic de Oradea, P.S. Virgil Bercea, alături de omologii săi din Cluj și Blaj. Mireasa a purtat o rochie simplă, foarte elegantă.

nunta George Bologan Oradea

La ieșirea din biserică, cuplul a fost întâmpinat de mai mulți artiști de muzică populară, inclusiv de taraful lui Adrian Miescu, cu vioară cu goarnă, și dansatori ai Ansamblului Crișana din Oradea, dar și de numeroși invitați, care au umplut platoul din strada Iuliu Maniu.

Printre cei prezenți s-au numărat și oficiali locali, în frunte cu primarul de Oradea, Florin Birta, viceprimărița Antonia Nica, președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, europarlamentarul Vasile Blaga, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, secretarul de stat în același minister, Andrei Baciu, primarul de Sânmartin, Cristian Laza, președintele PSD Bihor, Aurel Mohan, șeful Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, Cristian Buzlea, și alții.

Florin Birta și Ilie Bolojan, nunta George Bologan Oradea

Sursele BIHOREANULUI spun că petrecerea de nuntă va avea loc la sala de evenimente Artemis Leto.

După cum se știe, George Bologan a fost numit în funcția de consilier prezidențial la începutul lunii februarie. Fostul ambasador al României în Spania i-a luat, astfel, locul lui Bogdan Aurescu, care a câștigat un mandat de judecător la Curtea Internațională de Justiție a Organizației Națiunilor Unite.

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, din postura de ambasador al țării noastre în Spania, George Bologan a contribuit la schimbarea importantă de poziție în privința dublei cetățenii, cerută insistent de România pentru comunitatea românească de peste un milion de persoane.

În mesajul său de final de mandat, publicat pe canalul de YouTube al Ambasadei României în Spania, el le-a vorbit românilor din peninsulă despre rândurile de alegeri din acest an. „De alegerile dvs. depind viitorul și destinul Europei, viitorul dvs. și al fiecăruia dintre noi. Patriotismul înseamnă să facem mereu astfel încât să fim admirați ca neam, înseamnă decență, înseamnă omenie”, a spus acesta. 

George Bologan fusese numit ambasadorul României în Spania în 1 martie 2022, după ce anterior fusese ambasador al României în Italia, Malta şi San Marino din 2016. El este originar din localitatea Haieu, comuna Sânmartin.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!