Construcția parcării de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea a fost scoasă luni la licitație pentru suma de 48,1 milioane lei. Termenul final de depunere a ofertelor este 24 octombrie.

Investiția, cu termen de predare de 18 luni, vizează amenajarea unui parking cu cinci niveluri și 516 locuri, care va fi legat de ambulatoriul spitalului printr-o pasarelă.

„Parcarea a fost gândită în contextul geometriei terenului, fiind folosită panta drumului lateral în vederea realizării a câte unui acces independent la fiecare nivel și optimizarea circulației. Intrarea și ieșirea din parcare la nivelul P0 se face din strada Gheorghe Doja, prin amenajarea a 2 benzi de circulație suplimentare”, se menționează într-un comunicat al Primăriei Oradea.

În cadrul parcării, vor fi amenajate cel puțin 6 locuri destinate persoanelor cu dizabilități și mai multe stații de încărcare pentru autovehiculele electrice.

„Datorită caracteristicilor geofizice speciale ale terenului, încă din faza SF au fost elaborate un studiu geotehnic și o expertiză geotehnică, ce urmează a fi extinse și aprofundate și la faza proiectului tehnic de execuție, inclusiv cu elaborarea unui calcul de stabilitate a versantului”, a transmis municipalitatea.

După finalizare, parcarea de pe deal va fi înglobată într-un sistem unitar de monitorizare și management al parcărilor din municipiu, aflat în proces de implementare.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!