Municipalitatea orădeană a dat în folosinţă, săptămâna aceasta, o parcare improvizată lângă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea.

Locuri pentru aparţinători

Direcţia Tehnică din cadrul Primăriei a amenajat un platou pe care pot staţiona câteva zeci de autovehicule pe locul clădirilor expropriate şi demolate pentru amenajarea viitoarei parcări supraetajate.

"Având în vedere eliberarea amplasamentului de clădirile care au fost expropriate, pentru a face loc viitoarei parcări supraetajate, i-am rugat pe colegii de la Direcţia Tehnică să amenajeze un platou cu acces din şosea", a declarat pentru BIHOREANUL directorul Direcţiei Patrimoniu Imobiliar din cadrul Primăriei, Lucian Popa.

Măsura este menită să le ofere un loc de parcare aparţinătorilor pacienţilor spitalului, care până acum erau nevoiţi să dea câteva ture în jurul blocurilor pentru a-şi putea parca maşina.

Șoferii care parchează aici nu plătesc taxă de parcare, conform directorului Lucian Popa.

Întâi vor stabiliza dealul

În paralel, reprezentanţii municipalităţii fac demersuri pentru demararea investiţiei la viitoarea parcare supraetajată.

"În şedinţa de Consiliul Local din luna iunie vom supune aprobării indicatorii din proiectul tehnic, după care în cel mult o lună şi jumătate, undeva în august, lucrarea va fi scoasă la licitaţie", a spus Popa.

Potrivit acestuia, în cazul în care niciunul dintre participanţi nu va contesta rezultatul procedurii de achiziţie, lucrările ar putea începe în cursul acestui an.

Conform studiului geotehnic, înainte de toate, amplasamentul de lângă spital urmează să fie stabilizat cu piloţi foraţi după modelul dealului Ciuperca.

"Vrem să ne asigurăm că amplasamentul va fi stabil 100%", a declarat directorul.

Viitoarea parcare supraetajată în valoare de circa 7,7 milioane euro va fi construită în aliniamentul străzii Gheorghe Doja, la intersecţa cu strada Salvării.

Prin intermediul acestei investiţii vor fi create 516 locuri de parcare, în cadrul unei construcţii supraetajate cu regim de înălţime pe 5 niveluri.

Intrarea şi ieşirea din parcare la nivelul P0 se face din strada Gheorghe Doja, prin amenajarea a două benzi de circulaţie suplimentare.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!