Construcţia unei creşe moderne pe strada Ion Irimescu din Oradea a primit undă verde.

Reprezentanţii municipalităţii au semnat luni protocolul de predare – primire a amplasamentului pe care va fi construită viitoarea creşă din cartierul Nufărul.  

„Azi, 5 iulie, Primăria Oradea a semnat cu Compania Naţională de Investiţii (CNI) protocolul de predare-primire a amplasamentului de pe str. Ion Irimescu, nr. 5, destinat viitoarei creşe, care se va construi aici prin finanţare CNI", a transmis marţi Primăria Oradea printr-un comunicat de presă.

Potrivit municipalităţii, imobilul (fotografia principală) va fi construit prin "Programul naţional de construcţii de interes public sau social", subprogramul "Unităţi şi instituţii de învăţământ de stat".

„Având în vedere cererea mare de locuri în creşele din Oradea, Primăria Oradea a identificat acest teren viran în suprafaţă de 7.162 mp pe str. Ion Irimescu, nr. 5, aprobând în vara anului trecut studiile de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici pentru construirea creşei", se menţionează în comunicat.

Construită la nivel de parter, creşa va avea 11 dormitoare, 6 camere de joacă prevăzute cu vestiar şi grupuri sanitare, un spaţiu pentru luat masa, grup sanitar pentru persoane cu dizabilităţi, zona de primire, cabinet medical şi izolator, zona administrativă şi nucleu tehnico - gospodăresc.

După cum BIHOREANUL a mai scris, terenul din jurul creşei va fi amenajat cu spaţii verzi şi locuri de joacă (foto jos).

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!