Amenzi de peste 50.000 lei au fost împărţite, miercuri, printre şoferii de autotrenuri prinşi în neregulă pe şosele, într-o acţiune desfăşurată de poliţiştii Serviciului Rutier Bihor, alături de reprezentanţi ai Consiliului judeţean Bihor.

Acţiunea s-a derulat pe drumurile județene 795, 768, 792A și 709A, între orele 9 și 15, în cadrul operațiunii Roadpol Truck&Bus, a Rețelei Europene a Polițiilor Rutiere - ROADPOL.

Verificările au vizat starea tehnică a vehiculelor, respectarea limitelor de greutate și dimensiuni, dacă încărcătura este asigurată corespunzător, respectarea orelor de condus și odihnă, precum și corectitudinea operării tahografelor.

Potrivit informării transmise joi de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, în urma abaterilor constatate, poliţiştii au emis 11 sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare totală de 52.500 de lei. 

Dintre acestea, 5 sancțiuni au fost pentru depășirea maselor maxime autorizate, 2 sancțiuni pentru nerespectarea de către şoferi a pauzelor obligatorii, 3 sancțiuni au fost pentru lipsa tichetului de cântar și o sancțiune pentru lipsa unor documente necesare transportului rutier.

Tot miercuri, poliţiştii rutieri şi de ordine publică au continuat şi acţiunile proprii, pentru disciplinarea vitezomanilor, prinderea şoferilor care se urcă băuţi sau drogaţi la volan.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic, au fost aplicate 140 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 128.460 de lei, au fost reţinute șapte permise de conducere și șase certificate de înmatriculare.

Din totalul sancțiunilor aplicate, 102 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 18 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, au fost sancționați șapte bicicliști, doi pietoni, două sancțiuni au fost pentru folosirea telefonului mobil la volan fără sistemul de tip „mâini libere”, a fost sancționată o depășire neregulamentară, o oprire neregulamentară, o sancțiune a fost pentru lipsa ITP, iar șase sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!