Ancuța Ioana Popoviciu, originară din Bihor, se va transfera de la Judecătoria Mangalia la Judecătoria Constanța, după ce Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii i-a admis, marţi, solicitarea depusă în acest sens.

Potrivit agenției de știri Agerpres, Secţia pentru judecători a CSM a stabilit că Ancuța Ioana Popoviciu poate începe activitatea la noua instanţă, adică la Judecătoria Constanța, începând cu data de 1 iunie.

Astfel, magistratul nu va mai judeca procesul tânărului Vlad Pascu, cel care, drogat fiind, a accidentat mortal doi tineri în localitatea 2 Mai.

Amintim că Ancuța Ioana Popoviciu a fost în centrul mai multor controverse, întrebând, de pildă, dacă una dintre victimele decedate este în sală. O înregistrare cu acel moment a fost difuzată de Antena 3. 

În înregistrarea realizată în 22 februarie se aude o parte din dialogul dintre judecătoare şi cei din sala de judecată. „Olariu Andrei Sebastian e prezent?", a întrebat magistrata. „Este una dintre victime, care a decedat", este răspunsul oferit de o persoană din sală.

„A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiţi, doar fac prezenţa părţilor de pe listă. Vă rog să nu vorbiţi peste instanţă”, a mai spus Popoviciu, arătând prin replica sa că nu cunoștea datele elementare ale dosarului.

Amintim că, pe 24 aprilie, Secţia pentru judecători în materie disciplinară a CSM a respins propunerea Inspecţiei Judiciare de suspendare din funcţie, până la finalizarea procedurilor disciplinare, a judecătoarei originare din Bihor.

Asta după ce, în februarie, Inspecţia Judiciară a informat că s-a sesizat din oficiu şi face verificări privind comportamentul magistratului în sala de judecată.

Pe de altă parte, după izbucnirea scandalului, însăși judecătoarea a formulat o cerere de abținere în dosarul lui Vlad Pascu, însă aceasta i-a fost respinsă „ca nefondată” de Judecătoria Mangalia.

În luna mai, judecătoarea a ajuns din nou în atenția publică, fiind acuzată de noi gafe în dosarul „2 Mai”. Ea a întrebat-o pe mama uneia dintre victimele decedate dacă a fost la înmormântare. „Pe mine m-a întrebat dacă am fost la înmormântare. Am rămas surprinsă, vă dați seama, să pui o astfel de întrebare unui părinte care-și înmormântează copilul. Mi se pare strigător la cer”, a declarat Livia Dragomir, mama Robertei, la Digi24.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!