Judecătoarea Ancuța Ioana Popoviciu, originară din Bihor, a ajuns din nou în atenția publică, fiind acuzată de noi gafe în dosarul „2 Mai”. După ce la primul termen al procesului a întrebat dacă unul dintre tinerii morți se află în sală, joi, a întrebat-o pe mama uneia dintre victimele decedate dacă a fost la înmormântare.

După cum se știe, procesul se desfășoară la Judecătoria Mangalia.

„Pe mine m-a întrebat dacă am fost la înmormântare. Am rămas surprinsă, vă dați seama, să pui o astfel de întrebare unui părinte care-și înmormântează copilul. Mi se pare strigător la cer”, a declarat Livia Dragomir, mama Robertei, la Digi24.

În plus, atât ea, cât și Valentin Olariu, bărbatul care a fost întrebat la primul termen de judecată dacă fiul său, omorât de șoferul drogat, este în sală, au susținut, în fața jurnaliștilor, că magistrata le-a răstălmăcit cuvintele și că „nu înțelegea din prima” ce spuneau ei și avocații lor.

„Una se declara și alta se consemna, altceva făcea rezumat doamna procuror. Aceeași impresie pe care am avut-o și rândul trecut. Ne-a răstălmăcit cuvintele, nu a înțeles din prima ce declaram noi sau ce întrebau avocații noștri”, a mai spus Livia Dragomir.

Și avocatul Adrian Cuculis, apărătorul uneia dintre familiile victimelor din accident, a acuzat în fața jurnaliştilor la ieşirea din judecătorie, că ”gafele din sala de judecată au fost multiple”.

Detalii despre victime

Potrivit HotNews.ro, întrebările judecătoarei ar fi respectat tipicul procedural, chiar dacă i-a iritat familiile victimelor. 

Sursa citată notează că judecătoarea Ancuța Popoviciu a cerut familiilor mai multe detalii despre cei doi tineri decedați, Sebi și Roberta, cum ar fi relațiile cu apropiații sau dacă au frați:

„A întrebat de mai multe ori dacă Sebi are o soră. A zis ca așa e procedeul, să întrebe fiecare părinte”, a precizat tatăl băiatului. Acesta pare să fi fost și contextul în care ar fi întrebat-o pe mama Robertei dacă a fost la înmormântare.

Vlad Pascu, în sală cu părinții victimelor

În altă ordine de idei, judecătoarea bihoreancă a cerut ca, la următorul termen de judecată, în sală să fie prezent și inculpatul, Vlad Pascu.

„Așteptăm ca peste două săptămâni să ma uit în ochi cu domnul Vlad Pascu și să spun dacă vede durerea noastră și dacă conștientizează ceea ce a făcut”, a spus Valentin Olariu, conform Digi24.

Următorul termen al procesului va fi pe 23 mai.

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, la primul termen al procesului în care autorul accidentului, Vlad Pascu, este judecat în prezent pentru omor din culpă, judecătoarea cu origini în Beiuș, Ancuța Ioana Popoviciu, a stârnit nemulțumirea părinților și revolta publică, după ce a demonstrat, când a strigat prezența părților din dosar, că habar nu are ce s-a întâmplat în accident.

“Olariu Sebastian Andrei e prezent?”, a întrebat Popoviciu, cu referire la unul dintre cei doi tineri care au murit loviți de mașina condusă de Pascu.

Observând rumoarea din sală și faptul că părinții tânărului au izbucnit în plâns, Popovici a părut surprinsă: „A decedat o victimă?”, a întrebat ea, iar o voce din public i-a răspuns: „Au decedat două”.

Pentru aceste declarații, judecătoarea originară din Beiuș a ajuns să fie anchetată disciplinar.

În urma episodului, părinții victimelor au cerut schimbarea judecătoarei pentru neglijenţă, dar un coleg de-ai ei a considerat că motivele invocate de ei nu sunt de ajuns.

De asemenea, Consiliul Superior al Magistraturii a decis recent respingerea propunerii Inspecției Judiciare de suspendare din funcție a judecătoarei Ancuța Popoviciu până la finalizarea cercetărilor ce o vizează.

Mai mult, și judecătoarea Popoviciu făcut cerere de abținere în acest caz, fapt ce ar fi permis înlocuirea ei din dosar, însă Judecătoria Mangalia a respins și această cerere.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!