Controversatul deputat orădean Mihai Lasca, ales din partea AUR, dar exclus din partid pentru că și-a ascuns trecutul cu probleme penale, se va alege cu o amendă, după ce a postat pe contul său de socializare o înregistrare revoltătoare cu vizita pe care a făcut-o, vineri, în centrul de vaccinare din Piaţa Emanuil Gojdu din Oradea, pe care l-a descris ca „centru de exterminare”, unde oamenii sunt injectaţi cu „seruri ucigaşe”, conform unui "plan biblic de selecţie a oamenilor".

„Dragi români, acestea sunt centrele de exterminare ale sistemului. Sunt disperaţi, aceşti ticăloşi, să asigure centre tuturor, în toate zonele, în autobuze, în tramvaie. Apar în tot felul de emisiuni şi prezintă acest ser ucigaş ca fiind imunizare. Aceste bestii vă îndeamnă la injectare, din păcate nu se vor putea salva toţi românii, că sunt mulţi care merg teleghidaţi”, a tunat parlamentarul, în înregistrare, susţinând - fără dovezi ori argumente - că ceea ce se întâmplă, „nu este un proces de protejare”, ci „un plan biblic”, menit să facă o selecţie umană.  

Un „om sănătos”

Lasca a intrat în tramvaiul şi autobuzul amenajate ca centre mobile de vaccinare, dar şi în centrul tip modular care funcţionează din luna mai în Piaţa Emanuil Gojdu, fără mască, „pentru că nu cred în virusul ăsta al vostru”, iar când i s-a spus că poate, la rându-i, să-i îmbolnăvească pe oameni, deputatul a replicat: „De la om sănătos să vă îmbolnăviţi, ce prostii vorbiţi?”.

Pe un ton violent, deputatul a luat la întrebări cadrele medicale, chestionându-le dacă i-au informat pe oameni cu privire la efectele adverse şi aruncând cu acuzaţii grave, fără a putea dovedi însă afirmaţiile făcute. Lasca a pretins că se bazează, însă, pe... Google. „Le spuneţi câţi mor şi paralizează? Câte zeci de mii de oameni mor de la aceste seruri ucigaşe? Ăsta nu e vaccin, spuneţi oamenilor că nu e vaccin, e ser, intraţi pe Google să vedeţi, lăsaţi vrăjeala, o să-i aveţi pe conştiinţă pe toţi oamenii ăştia”, a strigat deputatul în tramvai, ieşind din incintă doar în momentul în care una din asistente a cerut unui coleg să sune la 112.

În filmare se vede cum Lasca abordează şi oameni veniţi să se imunizeze, pe care încearcă să-i determine să renunţe, spunându-le că „urmează 6 doze” şi că serul ucide şi paralizează.

O tânără a încercat să-l pună la punct pe deputat: „Aveţi studii superioare?”, l-a întrebat ea. Bâlbâindu-se, deputatul i-a replicat că „nu trebuie studii superioare ca să vedem” și a susţinut, din nou fără dovezi, că ar exista „studii că paralizează cei care îl fac, că provoacă miocardite, paralizii, accidente vasculare, tot felul”.

Vine amenda

Contactat de reporterul BIHOREANULUI, ofiţerul de presă al Poliţiei Bihor, Ioana Lascău, a confirmat faptul că angajaţii din centrele de vaccinare din Piaţa Emanuil Gojdu au solicitat ajutorul poliţiştilor, pentru a-l îndepărta din incintă pe parlamentarul pus pe scandal, însă în momentul în care echipajul a ajuns la faţa locului acesta plecase.

„La faţa locului s-a deplasat cu operativitate un echipaj al Poliţiei municipiului, dar persoana reclamată nu mai era acolo”, a spus Lascău.

Pe de altă parte, însă, a arătat ofiţerul de presă, după vizionarea înregistrării, în care se vede că parlamentarul a intrat în centre fără a purta masca de protecţie, poliţiştii s-au sesizat din oficiu şi îl vor sancţiona cu amendă.

Potrivit legii, amenda pentru nepurtarea echipamentului de protecţie individuală în spaţiile închise şi mijloacele de transport este între 500 şi 2.500 lei, cu posibilitatea achitării a jumătate din minim în 15 zile.

Cine este Mihai Lasca

Deputatul Mihai Lasca este unul din organizatorii protestelor anti măşti în Oradea și are un trecut plin de probleme penale.

Condamnat definitiv în trecut la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru că a fost părtaş la şmenuirea unui cetăţean german, iar recent la 2 ani de închisoare cu suspendare şi 120 de zile de muncă în favoarea comunităţii pentru loviri după ce l-a atacat în trafic pe partenerul fostei sale soții, Lasca e este judecat încă într-un dosar pentru trafic de migranţi, în care inițial fusese anchetat pentru constituirea unui grup infracţional organizat, care ar fi făcut pagube de sute de mii de euro cu carduri falsificate în mai multe ţări.

El a provocat un scandal public şi în luna iulie, la Street Food Festival. Controversatul politician şi-a condus un grup de circa 20 de protestatari anti-vaccin de pe platoul din Piaţa Unirii, unde susţinătorii săi aveau programat un protest anti-LGBTQ, la intrarea în curtea Cetăţii Oradea şi i-a provocat în mod deliberat pe organizatori, cerând să intre la Street Food Festival, chit că aceştia anunţaseră din timp că vor permite doar accesul persoanelor vaccinate sau cu teste negative.