Pagubele furtunii puternice de marţi după-amiaza se resimt şi în apele Crişului Repede.

O echipă a ABA Crişuri a intervenit miercuri pe Criş, pe tronsonul aflat între Podul Centenarului şi Podul Decebal, pentru a degaja din albie copacii doborâţi de vântul puternic şi materialele de construcţii aduse de vijelie.

Conform unei postări publicate pe pagina de Facebook Apele Române Crişuri, angajaţii ABA scot copacii răsturnaţi din Criş încă de miercuri dimineaţă.

Muncitorii ABA au avut cel mai mult de lucru pe tronsonul între Podul Centenarului şi Podul Dacia, însă se intervine punctual şi pe sectorul din amonte, în zona Podului Dacia şi a Parcului Libertăţii.

"Acţiunile echipei noastre au ca scop asigurarea scurgerii apei în albie. Cu alte cuvinte, intervenim pentru a elimina riscul producerii unor avarii la barajul Prizei de Apă Oradea sau în dreptul podurilor de peste râu. Intervenţia este cu atât mai anevoioasă cu cât malul este suprasaturat de precipitaţiile înregistrate în ultimele 24 de ore", a precizat directorul ABA Crişuri, Pásztor Sándor, citat în comunicat.

Intervenţii sunt programate şi pentru joi, 27 iulie, pe pârâul Peţa. Acolo, vântul puternic a doborât mai mulţi copaci şi a blocat scurgerea apei în albie, drept care este necesară intervenţia echipei pentru restabilirea fluxului natural al râului.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!