Clubul Sportiv Municipal Oradea va avea doi reprezentanți la Campionatele Mondiale individuale de Judo, care se vor desfășura în perioada 19-23 mai la Abu Dhabi, în Emiratele Arabe Unite.

Ioan Dzitac va reprezenta clubul bihorean în cadrul categoriei -73 kg, în timp ce Alex George Creț va concura la categoria -90 kg.

Cei doi judoka de la CSM Oradea fac parte din delegația ţării noastre, care cuprinde opt sportivi.

Alex George Creț (foto jos) mai are o astfel de experienţă, după ce a participat la ediția din 2022 a Campionatelor Mondiale de seniori care s-a desfășurat la Tashkent.

În schimb, Ioan Dzitac (foto jos) se află la prima participare la mondialele de seniori, el participând anterior doar la Mondialele de juniori din 2022, de la Guayaquil.

Înainte de a participa la mondialele din această lună din Emiratele Arabe Unite, cei doi sportivi antrenați de Emil Morar și Dan Fâșie au mai luat parte în luna aprilie la întreceri internaţionale. Este vorba despre Campionatele Europene, unde Alex Creţ a cucerit medalia de bronz.

În vârstă de 22 de ani, Alex George Creţ ocupă locul 27 în ranking-ul mondial la categoria -90 kg şi are șanse de calificare la Jocurile Olimpice de vară de la Paris, eveniment programat a se desfășura în vara acestui an. Pentru aceasta, el are nevoie de un rezultat bun la Abu Dhabi.

Ioan Dzitac are 20 ani şi ocupă locul 79 în ranking-ul mondial la categoria -73 kg.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!