Una din cele mai notorii escroace din Bihor, prezentată ani întregi de Antena 3 şi de site-urile anti-DNA gen Luju ori BihorJust drept "victimă a DNA Oradea", continuă să fenteze statul ca în vremurile "bune".

Este vorba de Nela Secară, o afaceristă care, direct şi prin interpuşi, inclusiv prin propria mamă octogenară, a deţinut firme ce "învârteau" facturi pentru achiziţii fictive în scopul de a nu plăti taxe.

I-a mers până în 2012, când Poliţia Economică a "agăţat-o" pentru un prejudiciu de 2,31 milioane lei.

Femeia s-a plâns că a fost victima unor procurori care i-ar fi promis protecţie dacă şi-ar fi turnat nişte amice judecătoare, şi ele cu faimă unsuroasă, ceea ce ar fi refuzat, iar povestea i-a fost mediatizată intens de presa anti-DNA până în noiembrie 2021, când Curtea de Apel din Cluj a condamnat-o definitiv la 3 ani de închisoare (dispunând suspendarea executării doar pentru că procesul împotriva ei a fost lungit prea mult), dar şi la plata a 336.040 lei, reprezentând prejudicii cauzate ANAF.

Ei, bine, Bihorel a aflat că de atunci Finanţele n-au recuperat nici măcar 2 lei de la "eroina" Nela Secară, care a avut grijă să-şi ascundă averea, inclusiv o firmă din Arad, pe numele altor amice.

Aşa că, până una-alta, ţepara a lăsat din nou Fiscul cu ochii-n soare, fix cum făcea şi înainte să fie prinsă.

Te pomeneşti că trăieşte din mila "vedetelor" media care o căinau acum câţiva ani...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!