Primăria a dat în judecată Ministerul Culturii pentru că de doi ani freacă nişte hârtii, mai solicită adeverinţe cum că nu trebuie adeverinţe, pe scurt, nu dă aviz favorabil reconstruirii Pieţei Cetate. Iar în ce priveşte parcarea de la Catedrală, probabil că nu se vor debloca lucrările până când Primăria nu va prezenta adeverinţe de la locul de muncă ale scheletelor găsite prin zonă.

Vă daţi seama câtă frustrare a strâns primarul Florin Birta dacă dă în judecată o instituţie care şi de acum înainte poate sabota o mare parte dintre proiectele oraşului? Suntem în situaţia în care nişte lepre numite politic plătesc poliţe celor care încearcă să facă ceva pentru comunitate. Dacă până acum funcţionari cu mânecuţe şi salarii scandaloase te trimiteau la plimbare pentru că ai sau nu ai bască, acum nici măcar nu mai ştiu ce să invoce pentru a lăsa tranşeele şi dărăpănăturile neatinse în buricul târgului.

Nu sunt mare fan al lui Horea Vuşcan, dar mi-a plăcut atitudinea lui faţă de organele de control ale statului. Pentru că a fost potcovit cu o daună de 300.000 euro care s-a dovedit ilegală, i-a dat în judecată pe persoană fizică pe slujbaşii care au comis acest abuz.

Sper ca şi Primăria Oradea să dea în judecată nu Ministerul Culturii, adică respectiva clădire cu parcarea aferentă, ci oamenii care comit abuzul. Abia aştept să-i văd pe bugetarii care se vor trezi ajunşi în pericol să plătească daune cum vin ei pe la Oradea cu trenul, cu avocaţi plătiţi din propriile lefuri, să explice de ce n-au chef de lucru.

Problema bunei funcţionări a administraţiei centrale nu este doar că sistemul e îmbâcsit de loaze incompetente, ci şi că acestea nu au nicio responsabilitate. Pentru că, pe lângă hoţiile crase din sistemul de stat, sume colosale se scurg numai din motive de incompetenţă, indolenţă şi vendetă politică.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!