Cred că şefului PNL Bihor, Ilie Bolojan i-a crăpat obrazul de mândrie când a văzut cum colegii lui de partid legalizează şpaga, prin impunerea unui prag de 250.000 de lei peste care abuzul în serviciu devine penal. Adică derbedeii politici au propus, inițial, să se fure doar 50.000 de euro, ca să ajungă la toţi (ulterior, pragul a fost scăzut la 9.000 de lei).

Pentru o asemenea mizerie pesedistă, acum 6 ani au ieşit sute de mii de oameni din case la proteste, iar urmaşii Brătienilor îşi închipuie că poporul acesta, e drept că de prea multe ori inert, o să înghită la nesfârşit o asemenea infamie?

Interesant este de văzut cum au votat senatorii noştri trimişi în Parlament. Despre domnul Florin Bodog, care a fost de acord cu reînvierea Ordonanţei 13, numai de bine, este în linia obişnuită, iar limita la furat de 50.000 de euro precis că i se pare caraghioasă. Asta pentru că dacă furi "decât" 50.000 de euro sau câteva milioane, oricum are grijă coana Justiţia să te facă Albă ca Zăpada.

Senatorul liberal Adrian Hatos ne-a explicat că e nevoie de acest prag de 250.000 de lei pentru ca funcţionarii să nu mai fie hărţuiţi pentru orice fleac. Dar el nu a fost trimis de orădeni în Parlament să fie un soldat disciplinat al partidului, care să voteze fără discernământ după cum îi dictează şefii, mai ales că încasează bani destui ca universitar încât să nu fie nevoit să se prostitueze pentru veniturile de senator.

Vă daţi seama ce haos este la liberali dacă la 5 minute de la adoptarea liberalizării furtului, prim vicepreşedintele Rareş Bogdan se dezice de votul colegilor de şleahtă?

Acest borhot politic format din PNL, PSD şi UDMR este servit cu cinism poporului pe principiu că oricum românii nu prea au altceva în meniu. Cum funia se apropie de par, adică vin alegerile, din ce în ce mai multe voci cer reşaparea Partidului Naţional Liberal prin scoaterea la înaintare a lui Ilie Bolojan, ba ca preşedinte, ba ca viitor prim-ministru.

Dacă şulfele din vârful PNL-ului au ajuns la această concluzie, însemnă că disperarea este foarte mare. Dar cum pe şeful judeţului Bihor e greu să-l lămureşti să meargă la pierdere cu o gaşcă deja compromisă, acesta are doar două variante. Să rămână în administraţia judeţeană, unde îşi poate găsi mereu de lucru, sau să devină liderul unei formaţiuni noi, cu ce mai poate salva din putregaiul liberal, într-o alianţă cu partidele de dreapta acum atomizate şi cu membrii societăţii civile, care la ora actuală efectiv nu mai au pe cine vota.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!