Odată cu căderile de zăpadă din zonele înalte ale Bihorului, colectarea deşeurilor a devenit o problemă pentru operatorii de salubritate.

AVE Bihor a venit cu o soluţie ingenioasă pentru a ajunge în toate gospodăriile din zone precum Boga, Padiş sau Vârtop, în ideea de a oferi un serviciu vital pentru păstrarea unui mediu curat. A achiziţionat ATV-uri care pot ajunge şi în cele mai greu accesibile locuri şi a început colectarea experimentală a deşeurilor din aceste zone.

În loc de maşini de gunoi, ATV cu remorcă

Atunci când AVE Bihor a început să adune deşeurile din cele patru zone ale Bihorului în care a câştigat licitaţiile, situaţia din zonele turistice ale judeţului era una complicată. Aceste oaze de relaxare erau infestate cu depozite ilegale de deşeuri, ceea ce aducea deservicii atât naturii, cât şi turismului din zonă. Astfel s-a născut ideea unui sistem de salubritate modern, bazat pe ATV-uri, care să ajungă în cele mai îndepărtate colţuri ale judeţului.

ATV-urile sunt dotate cauciucuri speciale, pentru ca acest serviciu să fie funcţional şi pe timp de iarnă, când zăpada poate depăşi 50 cm. O remorcă poate transporta pubelele pentru cele cinci tipuri de fracţii, iar proprietarii caselor şi pensiunilor nu trebuie decât să scoată aceste deşeuri în faţa proprietăţii.

Sezonul de schi este la câteva săptămâni distanţă, însă AVE Bihor a început deja pregătirile pentru salubrizarea în aceste sate de vacanţă. Vrem ca şi în zonele înalte să pătrundă conceptul de cinci fracţii, specific mai degrabă mediului urban.

Contracte de salubritate vitale pentru zone turistice

Dacă aveţi o casă de vacanţă în Boga sau Vârtop, cu siguranţă vă doriţi să găsiţi văile curate de fiecare dată când vă întoarceţi aici, în weekend sau în zilele libere. Pentru asta, însă, e nevoie ca acest serviciu să fie unul funcţional. Angajaţii noştri care vă bat la uşă nu o fac doar pentru un contract, ci pentru că vor să vă ajute să menţineţi curăţenia în zonă.

Şi, atenţie! Nu apelaţi la un binevoitor care, pentru o sumă modică, vă promite că vă va scăpa de toate deşeurile! Nu aveţi nicio garanţie că acestea nu vor ajunge direct în primul aven care îi iese "binevoitorului" în drum.

AVE Bihor chiar crede în schimbare, iar ea trebui să înceapă chiar cu noi! Astfel că angajaţii noştri fac voluntariat în zonele turistice, adunând deşeuri lăsate în urmă de turişti şi localnici. Dar aşa rezolvăm doar un efect. Pentru a ajunge la cauză, e nevoie de un serviciu de salubritate perfect funcţional.

AVE Bihor

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!