Cătălin Butuc şi fraţii Andrada şi Florin Costa, cei trei tineri din Bihor arestaţi pe 10 octombrie şi anchetaţi de procurorii militari pentru că au sechestrat şi umilit la o manieră extremă o femeie din Oradea, au fost lăsaţi în arest la domiciliu, marţi, de judecătorii de drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel Oradea.

Concret, instanţa a admis contestaţia depusă de apărătorii celor trei tineri împotriva prelungirii cu încă 30 de zile a măsurii arestului preventiv dispuse de Tribunalul Bihor, cel mai recent pe 5 ianuarie, şi a decis ca, după trei luni petrecute după gratii, aceştia să fie plasaţi în arest la domiciliu, deocamdată pentru 25 de zile.

Potrivit soluţiei publicate pe portalul instanţei de judecată, cei trei au interdicţia de a părăsi locuinţele fără permisia anchetatorilor, să comunice cu martorii ori cu victima lor sau cu membrii de familie ai acestora. 

Verdictul pronunţat de Curtea de Apel Oradea este definitiv.

După cum BIHOREANUL a relatat, pompierul militar Cătălin Butuc, 31 de ani, fiul unei poliţiste şi al fostului şef al Serviciului Paşapoarte Bihor, Florian Butuc, a fost arestat preventiv pe 10 octombrie, alături de ceilalţi doi tineri, fraţii Andrada şi Florin Costa, după ce, cu o zi mai devreme, au sechestrat şi umilit la o manieră extremă o femeie din Oradea, despre care cei doi fraţi bănuiau că ar fi avut o relaţie cu tatăl lor.

Totul s-a întâmplat în Ortiteag, un sat din comuna Măgeşti, într-un birou al unei firme de construcţii patronate de Gavril Costa, victima fiind chiar contabila, mamă a doi copii.

Cei trei au chemat-o pe victimă la birou sub pretextul că au nevoie de ajutorul ei, iar când a ajuns, femeia a fost sechestrată pentru mai multe ore, i-a fost luat telefonul, i s-a pus un căluş în gură şi a fost legată de mâini şi picioare cu curele.

Apoi, contabila a fost dezbrăcată, bătută, tunsă cu un aparat, în mod barbar, fiindu-I tăiate inclusiv genele şi sprâncenele, iar în final a fost urcată într-o maşină şi dusă în sat la mama ei, unde a fost aruncată în curtea imobilului. Abia aici ea a reuşit să ceară ajutor, sunând la Poliţie.

Ancheta în caz este desfăşurată de procurorii Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj, competenţi să cerceteze cadre militare, cum este şi cazul lui Cătălin Butuc.