Vladimir Pustan jr, fiul de pastor arestat preventiv de Tribunalul Bihor pentru operaţiuni cu substanţe interzise, rămâne în spatele gratiilor. Curtea de Apel Oradea a respins luni contestaţia tânărului împotriva măsurii. 

Potrivit soluţiei postate, pe scurt, pe portalul instanţei, constestaţia lui Pustan jr a fost considerată nefondată.

Aceeaşi decizie a fost luată şi în cazul celorlalţi doi tineri trimişi în arest preventiv în aceeaşi cauză, Ionel Gug şi Bogdan Sabău.

Verdictul Curţii de Apel Oradea este definitiv.

După cum a relatat BIHOREANUL, cei trei tineri au fost arestaţi preventiv marţea trecută, în urma unei ample operaţiuni desfăşurate de poliţiştii Serviciului Antidrog al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Oradea şi de procurorii DIICOT în zona Beiuşului. 

Anchetatorii au descins la 22 de adrese, în Beiuş, Finiş, Ghighişeni şi Ştei, într-un dosar care priveşte acuzaţii de trafic de droguri de risc şi mare risc, efectuare de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii, afaceri pe care Ionel Gug, Bogdan Sabău şi Vladimir Pustan jr le-au derulat în perioada septembrie 2023 - ianuarie 2024.

Concret, cei trei ar fi distribuit canabis, cristal, ecstasy şi 2MMC, în special în zona Beiuşului și inclusiv unor adolescenţi. Cea din urmă substanţă, 2MMC, un drog sintetic extrem de periculos, cu efecte similare cocainei, responsabil pentru numeroase decese în rândul tinerilor, ar fi fost vândută de Vladimir Pustan jr, fiul mezin al controversatului pastor protestant Vladimir Pustan. Tânărul este fost poliţist, iar în 2020 a candidat din partea Partidului Mişcarea Populară atât pentru funcția de consilier local în Beiuș, cât și pentru una de consilier județean, fără succes.

Ulterior, Pustan jr s-a angajat la Fundaţia Cireşarii, înfiinţată de tatăl său, ca operator media şi vlogger, pentru a promova imaginea pastorului şi a bisericii acestuia. Cei doi au şi canal propriu de YouTube, denumit „Medievalii”, care în anii trecuţi difuza inclusiv emisiuni de tip pamflet sau satiră, în care Pustan tatăl şi fiul dezbăteau diverse subiecte de interes naţional şi internaţional.

După percheziţii, anchetatorii au ridicat 22 de persoane, însă doar Pustan, Gug şi Sabău au fost reţinuţi pentru 24 ore; Gug şi Sabău pentru trafic de droguri de risc şi mare risc, iar Pustan pentru operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Marţea trecută, ei au fost prezentaţi la Tribunalul Bihor, unde judecătorul de drepturi şi libertăţi a decis să fie arestaţi preventiv pentru 30 de zile, măsură pe care cei trei au contestat-o. 

La finalul săptămânii trecute, pastorul protestant Vladimir Pustan a avut prima reacţie publică după arestarea fiului său, într-o predică susținută la o biserică din Statele Unite, unde se afla în turneu de evanghelizare, spunând că trece prin „cea mai devastatoare criză de familie". Pustan tatăl şi-a asumat o parte din vină pentru cele întâmplate, mărturisind că în cei 32 de ani de când e predicator şi-a neglijat deseori propria familie. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!