E surprinzător cum un fost poliţist de rang înalt, Florin Sîrca, intrat de curând în PSD, face gafe care-i subminează din start viitoarea carieră...

Am observat la PSD-iştii locali că acţionează politic ca nişte chibiţi, şi nu ca actori cu un cuvânt puternic în guvernarea locală. Se mărginesc să "lingă" dosare în căutarea "scheletelor" lui Bolojan şi Birta şi uită să ofere orădenilor şi altceva în afară de veştejirea monstruoasei administraţii liberale, cu care, de fapt sunt în strânsă alianţă.

Zilele trecute, domnul Sîrca şi-a adus un fost coleg de centură şi pistol pentru a arăta concret modul abuziv prin care Bolojan, pe când era la Primărie, a transformat toate terenurile agricole din intravilanul oraşului în "curţi construcţii", prin asta practic impozitul crescând de patru ori. Şi eu cred că manevra a fost făcută la limită, chit că se poate argumenta că e anormal să existe teren arabil în intravilanul unui oraş.

Dacă domnul Sîrca aducea ca exemplu un bătrân locuitor din Oncea sau Episcopia, care chiar trudeşte cu mâinile lui livada rămasă din moşi strămoşi, parcă mai înţelegeam demersul. Dar taman un coleg cu o pensie ce bate pe la 10.000 de lei, care se plânge că are o jumate de hectar în intravilan şi trebuie să dea 2.000 de lei pe an impozit?! Chiar că-mi vine să deschid un cont pentru ajutorarea organelor nedreptăţite!

Primăria le-a dat nemulțumiților şi soluţia, să facă defalcarea terenului, urmând ca livada să intre în vechea grilă de impozitare. Dar pentru asta mai trebuie plătit un topograf, cam cu 4.000 de lei. Domnul poliţist în cauză a refuzat, probabil pentru că după calculele sale e mai rentabil să plăteşti anual 2.000 de lei decât o dată în viaţă 4.000.

Tot acest demers vine pe fondul deciziei luate de şefii PSD-iștilor de la Bucureşti pentru creşterea taxelor locale. Adică nu ştie stânga de la Oradea ce face stânga de la Bucureşti? Din păcate, subiectul taxelor pe proprietate intră tot mai mult în discuţie, iar dacă guvernanţii noştri se vor trezi că avem valori ridicole comparativ cu Occidentul, nu vor ezita să ne "potcovească" de o să ne treacă orice poftă de a mai deţine o casă sau un teren...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!