Trimisă în judecată de DNA Oradea, care o acuză că a falsificat lucrarea unui profesor candidat la concursul de directori de școli, fosta șefă a Casei Corpului Didactic Bihor, Mioara Țigan, a avut parte și de o satisfacție, cel puțin temporară.

La începutul lunii mai, Curtea de Apel Oradea i-a dat câștig de cauză în procesul pe care l-a deschis Ministerului Educației, contestând calificativul primit la evaluarea dascălilor de anul trecut.

Atunci, după ce deja scandalul fraudării concursului de directori era deja notoriu, Ministerul o notase doar cu „bine”, ceea ce a nemulțumit-o pe Țigan, convinsă că a făcut o treabă foarte bună la Casa Corpului Didactic.

Acum, judecătorii orădeni i-au dat dreptate și au obligat Ministerul Educației să o reevalueze. Hotărârea scoate la iveală că profesoara a plătit bani serioși ca să-și apere munca, Ministerul fiind obligat și să-i plătească cheltuielile cu avocații, de aproape 22.000 lei.

Ce-i drept, sentința nu este definitivă, așa că deocamdată Țigan rămâne „bine” și fără bani, dar poate se întoarce roata...
 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!